Periodisme Juvenil

Movem Tortosa, una nova plataforma política

dimecres, 23 de juliol del 2014

TORTOSA.- Aquest dimarts a la tarda, un centenar de persones han participat en l'acte on s'ha donat a conèixer la nova plataforma Movem Tortosa, que té per objectiu presentar una candidatura a les properes eleccions municipals a partir de la defensa dels drets socials, d'un model de ciutat pensat amb i per a la ciutadania, i d'una política a partir del compromís ètic i de la transparència.

Els promotors d'aquest moviment són 19 persones de diferents sensibilitats, procedències i adscripcions que tenen en comú les ganes i la il·lusió d'impulsar un canvi a Tortosa. De fet, la majoria d'elles estan implicades en moviments socials, entitats i associacions de la ciutat i en diferents formacions polítiques. Entre d'altres, destaquen el treball realitzat en diferents espais com les plataformes en defensa de la sanitat i l'educació a les Terres de l'Ebre, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Trens Dignes, Lliga Contra el Càncer, Amics dels Castells, Federació de Veïns, Unió Democràtica de Pensionistes, Associació del Parquinson TE, l'Assemblea Nacional Catalana, Avancem, ICV o Procés Constituent, entre d'altres. 

Precisament, el president d'ICV Tortosa, David Jarque, ja havia anunciat la creació d'aquesta nova marca electoral en una entrevista a Primera Columna de Gustau Moreno a Canal 21 Ebre. El motiu era vertebrar una alternativa de govern a Tortosa. En aquesta entrevista, Jarque qualificava la candidatura de persones compromeses. El president del grup ecosocialista fixava el mes de setembre com una data màxima per crear la plataforma.   

El grup impulsor de Movem Tortosa ha explicat què volen obrir el projecte a tots els ciutadans i ciutadanes de Tortosa tant per a l'elaboració del programa electoral com en l'elecció de la candidatura a les eleccions municipals, per això, s'ha anunciat que es celebrarà una primera assemblea general oberta a la ciutadania  durant la propera tardor. Paral·lelament, han presentat el manifest fundacional, al qual la ciutadania s'hi pot adherir fàcilment a través de la nova web www.movemtortosa.cat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks