Periodisme Juvenil

"De la Vegueria al Corregiment", una exposició per celebrar el Tricentenari a l'Ebre

dimecres, 23 de juliol del 2014

TERRES DE L'EBRE.- Els arxius comarcals de les quatre comarques de les Terres de l'Ebre (Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d'Ebre) s'apleguen per presentar una activitat conjunta per commemorar el Tricentenari també al territori.

Els quatre arxius comarcals han presentat l'exposició "De la Vegueria al Corregiment", sobre cartografia històrica. En l'exposició es mostraran més d'una trentena de reproduccions de mapes històrics que mostren concretament què va ser la Vegueria de l'Ebre i posteriorment, amb el Decret de Nova Planta, amb el corregiment de Tortosa que aplegava el que avui en dia anomenem Terres de l'Ebre. 

L'exposició començarà a Tortosa del 5 al 30 de setembre. Després passarà pel arxiu comarcal del Montsià, pel de la Ribera d'Ebre i finalment pel Arxiu Comarcal de la Terra Alta. 

  
Què és el Tricentenari? 
El Tricentenari celebra els 300 anys dels fets de 1714 (La guerra de Successió) per recordar la història de Catalunya "amb la vista posada al futur". La commemoració és un dels quatre pilars de la celebració que va seguida per la reimaginació, la cohesió, i la projecció. 

Segons el web creat per la Generalitat, el Tricentenari posarà en relleu el vincle persistent entre el 1714 i 2014, el fil que uneixen qui érem, qui som i qui serem.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks