Periodisme Juvenil

La Festa del Renaixement reforça la promoció i el contingut internacional

dimarts, 15 de juliol del 2014

TORTOSA.- La Festa del Renaixement arriba a la XIX edició. Els més de 3.000 ciutadans vestits d'època i 60 espectacles diaris amb més de 500 actors són els credencials d'una de les festes de recreació història més important del sud d'Europa. 

Sobre l'edició d'enguany
Tortosa ha decidit reforçar el seu contingut internacional en els actes de la Festa. Recuperen així els abanderats d'Arezzo (Itàlia), un dels espectacles més típics del Renaixement. A banda, enguany també arriben espectacles de França, Hongria, Txèquia, Portugal i també de la resta d'Espanya. 

Els espectacles de casa, però, no es queden lluny. Les companyies locals continuaran engalanant la Festa i fent retrocedir als ciutadans fins al segle XVI. No hi poden faltar els clàssics com la Taberna d'Enrico amb més de 16 anys a les seves espatlles. A més, Lo TAT, portarà un any més l'obra de Hamlet. Enguany es poden comprar les entrades a www.festadelrenaixement.cat

L'escriptor i periodista Xavier Grasset serà el pregoner de la Festa del Renaixement. Grasset és un gran coneixedor de la realitat social i cultural de Tortosa i les Terres de l'Ebre. 

La promoció
En aquesta edició, la XIX, han decidit promocionar la festa a la ciutat de Barcelona. Diferents colles tortosines seran les encarregades de desplaçar aquest dijous els costums del segle XVI a la capital catalana. 

Quico el Célio, el Noi, i el Mut de Ferreries s'endinsaran al Metro per cantar i convidar als ciutadans i ciutadanes a la ciutat de Tortosa. Mentrestant les families nobles, amb els seus vestits lluents, desfilaran pel Passeig de Gràcia per  mostrar la seva classe als vianants de Barcelona. Al mateix temps, les trompetes de la Fanfara de la Vegueria i les banderes dels Abanderats de Tortosa s'obriran pas per la Rambla fins arribar a la plaça de Sant Jaume, on s'afegiran els caballets. A la plaça del Mercat del Born es trobaran tots amb els gegants de la Festa per fer un final de festa conjunt a les 12 hores. 

La Festa del Renaixement
L'any 1996 es va dur a terme la primera edició de la Festa del Renaixement. La idea que va donar pas al projecte va sorgir a conseqüència d'un treball que estava duent a terme el Consell Comarcal del Baix Ebre.

L'experiència d'altres ciutats posava de manifest que la recuperació del passat a través d'activitats lúdiques n'havia fet possible la promoció econòmica i turística. En principi, es va plantejar recrear el passat medieval, etapa d’esplendor de la Confederació Catalano-aragonesa i de la pròpia ciutat.  El creador d'aquest projecte, Ramon Cardús, regidor de l’Ajuntament i actual president d’honor de la Festa del Renaixement, tenia al cap aquesta idea. La coincidència d’aquests treballs, i el consell d’historiadors i tècnics, decantant-se per recrear el segle XVI, l’època del Renaixement, un període, considerat decadent  a Catalunya, però de vitalitat a Tortosa, juntament amb el valor diferencial que comportava una recreació de l’Edat Moderna en lloc de l’Edat Mitjana, va acabar decantant la balança cap el segle XVI.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks