Periodisme Juvenil

El PP guanya en un Congrés d'esquerres

dilluns, 27 de juny de 2016

El Partit Popular ha estat el guanyador de les eleccions que, una vegada més, han deixat un Congrés dels Diputats fragmentat on la governabilitat està en perill. El PP ha millorat considerablement el seu resultat de les eleccions anteriors, tot i això, no ha aconseguit traure la majoria suficient per governar còmodament. 

El PSOE de Pedro Sánchez no ha aconseguit ser l'alternativa que buscaven, amb 85 escons es queden lluny dels que van per davant i no es desmarquen molt del partit que va per darrera. Unidos Podemos (la suma de Podemos i Izquierda Unida) aconsegueixen el mateix resultat que en les anteriors eleccions, 71 escons. El partit taronja, Ciudadanos, ha baixat respecte les anteriors eleccions i sol tenen una representació de 32 diputats. ERC, un cop més, passa per davant dels partits nacionalistes i amb 9 escons representen l'esquerra independentista de Catalunya en aquest Congrés dels Diputats. CDC aconsegueix 8 diputats. El PNV 5, en canvi el partit més extremista del País Basc, Bildu, aconsegueix 2 escons. Per últim, Coalición Canaria té la representació d'un diputat. 

Tot i que la lectura general és que el Partit Popular ha guanyat les eleccions, hem de fer un anàlisi més exhaustiu i veure que les esquerres sumen més que les dretes. Pel que fa a la suma d'esquerres (PSOE, UP, ERC, CDC, PNV, Bildu) arriben a 180 diputats. Si fem una suma del bloc conservador (PP, Ciudadanos i CC) aconseguirien 169 escons.

1 comentari:

  1. Abans d'escriure comentaris com aquest, hauries de tenir clar, que és ser d'esquerres. Si deixes els discursos a part i només tens en compte els fets, veuràs que d'esquerres ho són pocs, pocs ... poquets.

    Salut i sort

    ResponElimina

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks