Periodisme Juvenil

Tortosa dóna el tret de sortida a la XIX Festa del Renaixement

divendres, 25 de juliol del 2014

TORTOSA.- La XIX Festa del Renaixement ha començat amb força aquest dijous amb el tradicional acte inaugural a la plaça de l'Ajuntament. 

Abanderats, la Taberna d'Enrico, la Fanfara de la Vegueria, la Cucafera... i molts espectacles que es van posar damunt del escenari per donar el tret de sortida a l'edició 2014 de la Festa. Tot l'acte inaugural va ser possible veure-ho a diferents indrets de Catalunya gràcies a l'emissió en directe de la Xarxa i Canal TE que feien per a les televisions locals catalanes adherides a la plataforma de televisions locals. 

Un any més, la directora de Ràdio Tortosa, Núria Mora, i el periodista del setmanari l'Ebre, Ximo Rambla, van ser els encarregats de fer la presentació de l'acte inaugural. A banda, també els correspon fer la gran desfilada final. 

Després es va fer el seguici de procuradors amb la bandera de la ciutat i de la Vegueria fins al portal del Romeu on es va fer la tradicional obertura de portes. Un cop endinsats en ple segle XVI, procuradors, i nobles, entre d'altres, van anar a la plaça del Absis de la Catedral on es va fer el pregó de la Festa. 




El periodista Xavier Grasset va ser l'encarregat de pronunciar el pregó d'enguany. Grasset va destacar la importància que té Tortosa que literaris com Cristòfol Despuig i Gerard Vergés relataven en les seves històries. Un pregó còmic però a la vegada crític i descriptiu de la ciutat Tortosa. 

Podeu veure totes les imatges fetes per Periodisme Juvenil a través del nostre Facebook: 



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks