Periodisme Juvenil

El bar "La Ribera" de Tortosa canviaria d'emplaçament properament

dimecres, 2 de juliol del 2014

TORTOSA.- El bar "La Ribera" situat davant del Parc Teodor Gonzàlez de Tortosa canviaria d'ubicació en uns mesos, segons ha pogut saber Periodisme Juvenil.

El desplaçament, però, no és a gaire lluny. "La Ribera" deixarà el mític emplaçament per un situat a tants sols uns cinc metres. És a dir, a la porta del costat. El bar que porta 64 anys al mateix lloc, canviaria d'ubicació ja que el propietari no ha volgut ni renovar ni renegociar el contracte. A més, tampoc ha deixat la possibilitat que els actuals inquilins comprin el local.

El nou "Ribera" ja hauria començat les obres del nou emplaçament. 

Aquest negoci, però, no seria l'únic en marxar. Segons les nostres informacions tot l'edifici ha de ser desallotjat després del maig de 2015. Alguna de les associacions del edifici, ja haurien marxat. 

Imatge extreta de Google Images

8 comentaris:

  1. Els motius pels quals El Ribera es trasllada no són pas aquestos, sinó que el propietari no ha volgut renovar ni renegociar el contracte de lloguer ni ha oferit la possibilitat de comprar l'establiment als actuals inquilins. La font de aquesta informació són els mateixos propietaris del bar, amb els quals tinc una estreta relació i estarien disposats a explicar-vos de primera mà els motius reals del seu trasllat. :))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres encantats d'escoltar aquests motius del trasllat per part dels propietaris.

      Elimina
  2. Benvolgut Sr. Benito,

    Simplement vull comentar que un periodista lo primer que ha de fer és contrastar l´informació que obté, i sobretot no publicar-la sense haver-se molestat en fer-ho i siguent conscient de que per tant està oferint una informació falsa.

    Respecte a l´informació que vosté publica amb data de juliol respecte al Bar La Ribera, només deixo constància de que no hi ha ni una sola informació certa tret de que els que actuals llogaters es desplacen a un altre local.

    Dubto fins i tot de que lo que vosté ha fet estigui dins la legalitat. En quin mitjà de comunicació és permés d´entrar en temes entre particulars sense l´autorització dels mateixos?.

    La nostra ciutat es mereix gent seriosa i responsable, sigui quin sigui el seu àmbit d´actuació, i aquesta manera de fer seva només dóna peu a embolics i marrulleries.

    Ni vosté ni l´anòmim del mes d´agost han parlat ni parlaràn mai amb cap propietari, perquè per sort vivim en un país on encara hi ha gent amb seny, que sap diferenciar quines coses pertanyen a l´àmbit públic, i per tant són de l´interés de tots els ciutadans, i quines a l´àmbit privat.

    Espero de tot cor que a partir d´ara, aquesta web es reorienti cap a un periodisme rigorós, seriós respectuós i verídic pel bé de la ciutat, i si em permet l´atreviment, també pel de vosté mateix. Tortosa i els tortosins ens ho mereixem.

    Crec que els seus lectors i les persones a qui vosté pot perjudicar pels seus comentaris es mereixen una rectificació i unes disculpes.

    Salutaciosn cordials.

    ResponElimina
  3. Benvolgut sr. Anònim,

    En primer lloc agrair el seu comentari, que com no, sempre ens pot ajudar a millorar.
    Respecte la noticia, li hem d'explicar que nosaltres ja hem contrastat les informacions amb unes fonts fiables que ens han donat la seva versió dels fets. Per tant, la nostra informació està feta en base les seves declaracions.

    Tot i així demanem disculpes si la informació no l'ha satisfet.

    Restem a la vostra disposició i agraïm de nou el seu comentari.

    ResponElimina
  4. Benvolgut Sr. Benito,

    En primer lloc sento que, pel que es reflexa en la seva resposta, el meu comentari no l´ha ajudat a millorar.

    Rectificar és de savis i vosté no ho ha fet.

    1-Tots els ciutadans sabem que mai un mitjà de comunicació ha d´entrar en l´esfera privada i vosté que es suposa professional del periodisme això ho hauria de tenir més clar.
    De tots els errors que ha comés aquest em sembla el més greu. Segueixo pensant que és possible que fins i tot hagi creuat la línia vermella de la legalitat.

    2-Si us plau, per la dignitat de la seva publicació, no insisteixi en la seva mentida perquè no ha contrastat res, simplement ha publicat intencionadament o no la xafarderia del seu amic o conegut. Li repetiré de forma clara i contundent, vosté ni ha parlat ni parlarà mai amb els propietaris, perquè en aquest païs hi ha gent amb seny que sap distingir l´àmbit públic del privat.

    Faci el favor de deixar de ficar-se on no li correspon i dediquis a informar als tortosins de les coses que realment els interessen.
    Em sembla que el nostre país està vivint un moment històric prou important com per omplir a vessar pàgines i pàgines dels mitjans...

    Salutacions cordials,




    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvolgut Sr. Anònim,

      Li tornem a explicar que les fonts estan contrastades i són fiables. Tampoc li direm la font ja que es tracta d'un tema de privacitat. En segon lloc, pot ser el que ha de mirar millor les fonts es vostè ja que no es tracta d'un mitjà professional. El blog està fet per mi que tinc 18 anys i tot i que porto des dels 14 treballant amb aquest blog, no sóc periodista i per tant no tinc una experiència professional.

      D'altra banda, la legalitat no s'ha passat ja que no hi ha cap dada personal de ningú. Simplement es parla d'un bar històric de la ciutat de Tortosa i per tant es converteix en una notícia d'interès per a la ciutat.

      Per últim, jo com a administrador del blog em poso en aquelles noticies que crec que poden ser d'interès per als ciutadans, si no són del seu gust, ho lamentem molt.

      Cordialment,

      David Benito

      Elimina
  5. Anem a fer un senzill exercici deductiu...

    "Contrastar": mostrar diferència o condicions oposades, dues coses, quan es comparen una amb altra. (No és difícil Sr. Benito, ho pot trobar en un diccionari).

    En la seva nota amb data de l´1 d´agost vosté convida a parlar als propietaris i aquests no li contesten, lógic, com faria qualsevol persona amb seny.
    És evident per tant que quan vosté publica la seva "noticia" i parla d´una possible negociació entre particulars, no ha parlat amb una de les dues parts.

    Resultat: QUEDA DEMOSTRAT NOTICIA NO CONTRASTADA.

    Li deia jo que rectificar és de savis. Doncs miri, jo sí ho faré: el tractava a vosté com a periodista i no ho és, li demano disculpes sinceres.

    Jo tampoc ho sóc, però es dóna la casualitat que sóc estudiant de tercer a la Pompeu i m´agradaria traslladar-li alguna cosa que ens ensenyen a classe i el pot ajudar en un futur:

    1- En periodisme, tota noticia on intervenen dues parts i no està contrastada, és falsa.

    2- Vosté diu que no ha inflingit la legalitat. Jo no n´estaria tan segur perquè en el moment en què menciona als "propietaris" d´un determinat local i a les "associacions" d´un determinat edifici, clarament està violant la seva privacitat. Home, posi una mica d´atenció, no és tan difícil d´entendre.

    3- Li reconec la llibertat per a escollir les noticies que posa al seu bloc, i entenc que li cridi l´atenció el trasllat d´un establiment , però pel que fa a l´interès del ciutadà aquesta és tota la noticia.
    Vosté ho veu normal posar-se a dir lo que li passa pel cap o lo que li expliquen les seves fonts "contrastades"? i "fiables"?? respecte a lo que puguin negociar uns particulars.
    Jo si fos vosté estaria vermell de vergonya per la pifia, però no es preocupi perquè si ú és jove i no és periodista, se li pot perdonar en primera instància, sempre quan vagi acompanyat d´una RECTIFICACIÓ I DISCULPA a les persones perjudicades i als seus lectors... ara, si s´encaparrona en la intromissió en la vida dels altres i a sobre amb mentides...

    4-En cap moment li he demanat que digui quines són les seves fonts "contrastades"? i "fiables"??. Sincerament, no en tinc el més mínim interès. Si és collita pròpia, xafarderia o mala fe, és cosa seva.

    En aquest punt, si vol i hi posa interès (tal vegada un puntet d´humiltat...), ja ha pogut aprendre la llicó que li pertoca.
    Per tant, a partir d´ara deixaré de llegir definitivament el seu bloc i aprofitaré el meu temps amb altres mitjans de la nostra ciutat que tractin les noticies de debò de forma responsable i rigorosa.

    Punt i final,

    Sr. Anònim

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sr. Anònim,

      Primer que tot costa argumentar les coses a una persona que no dóna la cara i que s'amaga darrera un anonimat.

      En referència al que expliques:

      1. És fals que no hagi contrastat les informacions, és fals que la noticia no hagi estat elaborada amb rigor. Pel seu interès hi ha més de dues fonts, i si vostè les desconeix no pot parlar de si són o no són fiables.
      2. Si vostè o qualsevol persona ho denunciés no arribaria a cap lloc. Si vostè és estudiant de 3r de periodisme hauria de saber ja que és il·legal i el que no. No està violant-se cap dret ja que no es menciona el nom dels propietaris sinó el nom del bar, un nom que és públic i el sap tothom. El mateix s'aplica en les diverses associacions, que ni han estat mencionades quines són però que de totes formes no sap quins permisos tinc jo per publicar els noms d'aquestes associacions.
      3. No s'ha de rectificar res ja que la informació a hores d'ara ha quedat més que demostrat que és real i per tant no hi ha mentides als lectors ni persones perjudicades.
      4. Com les desconeix no pot dubtar de la fiabilitat i la contrastació de les mateixes.

      Vostè és lliure de llegir els mitjans que vulgui, el meu no és un mitjà. És un blog d'un noi de 18 anys que va començar als 14 anys i que ha treballat de forma desinteressada en algun mitjà local del territori. A més de tenir algun reconeixement per la nostra feina.

      Atentament,

      David Benito Llatge.

      Elimina

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks