Periodisme Juvenil

L'agenda s'incorpora al nostre bloc

dimecres, 30 de novembre del 2011 | 0 comentaris

Ara s'incorpora a Periodisme Juvenil, l'agenda, una secció que col·labora Surtdecasa.cat i la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

La IV Fira de Nadal de Tortosa ampliarà el recinte

La Fira de Nadal al Nucli Antic, que enguany celebra la seva quarta edició, creix més d'un 40 per cent en nombre d'expositors i amplia el seu recorregut sumant els carrers Ciutat i Croera a l'itinerari tradicional del carrer de la Rosa, plaça de la Cinta i plaça de l'Absis. El claustre de la Catedral farà de ròtula per facilitar el trànsit dels visitants i esdevindrà escenari del pessebre vivent que es representarà les tardes de dissabte i diumenge. La fira obrirà portes divendres a les 17 hores, mentre que dissabte i diumenge tindrà un horari d'obertura de 10 a 21 hores.

Les 43 parades de la fira oferiran tot tipus d'elements vinculats amb el Nadal, pessebres, ornaments, avets, flors,... Però també hi haurà altres activitats, entre les quals tallers de pessebrisme, Caga Tió, contacontes, degustació de gastronomia del món, pallassos, circ, màgia, xocolatada, circuit de ponis, recorreguts amb segway, i recollida diària de cartes pels Emissaris Reials. A la plaça del Castell hi haurà una col·lecció de pessebres feta per pessebristes del municipi. Divendres, primer dia de la fira, a les 20 hores, els alumnes del Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa cantaran nadales al Claustre de la Catedral. L'exposició permanent de la Catedral estarà oberta en el mateix horari de la fira a preu reduït. En l'apartat gastronòmic, diversos restaurants del Nucli antic oferiran menús de Nadal durant els tres dies.

El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Emili Lehmann, ha presentat aquest matí el programa de la IV Fira de Nadal al Nucli Antic, acompanyat del vicepresident de l'Associació de Veïns, Tomàs Serrato, del representant dels comerciants, Joan Iniesta, i de la tècnic municipal de la Unitat de Diversitat Cultural, Carme Llopis. Lehmann ha valorat molt positivament el creixement del nombre d'expositors i l'ampliació del recinte firal, en la mesura que consoliden una fira que pretén convertir-se en referent de les fires de Nadal més enllà de les Terres de l'Ebre. Serrato i Iniesta han fet una crida a la participació de la ciutadania.

El regidor i president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha informat també avui que la fira alimentària per al consumidor FESTAST passa a tenir caràcter bianual, d'acord amb la petició del mateix sector consensuada amb l'Ajuntament i el comité assessor, que pretén d'aquesta manera no coincidir amb la celebració de la fira Alimentària, que se celebra també amb periodicitat bianual. Per tant, la propera edició de FESTAST serà l'any 2013 i els successius anys imparells.

La censura en Internet


Según los datos que se reflejaban en el artículo del diario “El País”, con fecha 18 de mayo de 2007, los países subdesarrollados son los que ejercen más la censura en las redes. No dejan opinar en temas políticos y no dejan participar a grupos como las mujeres. Esto según mi opinión es malo. Un ciudadano, según mi opinión tiene que tener derecho a opinar de los temas políticos de la actualidad, independientemente de sean hombres o mujeres. Siempre respetando a los otros, porque los derechos de uno terminan donde comienzan los de otros, es decir yo puedo decir cualquier cosa pero sin faltar a nadie. En este artículo hemos visto otro tipo de censura que sí que me parece bien, se prohíbe a grupos terroristas publicar cualquier contenido en internet. Esto me parece bien porque eso del terrorismo fomenta el odio hacia otras personas. Por otra parte, existen los vídeos de YouTube. Aquí opino que la misma empresa debería llevar un control del tipo de vídeos que se suben.

Vamos ahora a lo referente a la televisión, hay cierto control en este aspecto, al menos, en las televisiones de los países desarrolladas. Están los contenidos ordenados según la franja horaria. Es decir, cuando hacen un programa infantil, lo suelen poner en la mañana, antes de ir al cole, o también por la tarde. Contenidos de más adultos, como escenas de una serie de televisión como “Gran Hotel” que puede tener alguna escena inapropiada por menores de 14 años, se emite por la noche. Y las cosas más fuertes inapropiadas para mayores de 18 años se hacen a partir de las 00.00h.
David Benito

L'Ajuntament de Tortosa i el Club de Rem presenten la nova base nàutica fluvial

divendres, 25 de novembre del 2011 | 0 comentaris

L'Ajuntament de Tortosa i el Club de Rem han presentat aquest matí la nova base nàutica fluvial, un equipament que ha de permetre fer encara més competitiva l'entitat i consolidar la ciutat com a referent en aquesta disciplina esportiva. Més de 120 remers, amb un planter molt important que creix cada any, utilitzaran les noves instal·lacions que gestionarà el Club de Rem. La base s'ha ubicat en uns terrenys propietat de l'entitat situats entre Tortosa i Campredó, a tocar del riu Ebre, on els remers disposen d'unes condicions excepcionals per als entrenaments i també per a la competició, amb una recta de 2.200 metres d'aigües encalmades apta per a curses olímpiques. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president del Club de Rem Tortosa, José María Chavarría, i el president de l'EMD de Campredó, Joan Sanahuja, han fet una visita a les noves instal·lacions, que el proper diumenge es presentaran en societat coincidint amb la Diada del Remer, que el club organitza cada any a l'inici de temporada.
La base nàutica consisteix en dos hangars d'una superfície de 315 m2 amb capacitat per a emmagatzemar fins a 50 embarcacions. L'edifici, que compta amb tots els equipaments necessaris per a la pràctica del rem, està connectat al riu amb un pantalà basculant. L'obra ha tingut un cost de 196.367 euros. El projecte ha estat finançat per l'Ajuntament i l'obra pels fons FEOSL. L'autor del projecte és l'arquitecte Joan Martínez la construcció l'ha fet l'empresa Güeche.
L'alcalde ha dit que aquest és un nou exemple de col·laboració públic-privat, ha qualificat el projecte esportiu del Club de Rem de molt ambiciós i ha assenyalat que la proximitat del riu és un valor afegit molt important. De la seva banda, el president de l'entitat ha reconegut que les noves instal·lacions eren molt necessàries per la manca d'espai de l'edifici actual. Chavarria ha explicat que la parcel·la on s'ubica la nova base té una superfície de 8.500 m2, que l'entitat va adquirir en vistes a una futura ampliació.
El proper diumenge, a partir de les 11.30 hores, el Club de Rem farà la tradicional Diada del Remer, que aprofitarà per presentar les noves instal·lacions en el marc de la presentació de la nova temporada.

Finalitza la "I Jornada de Periodisme Juvenil"

dijous, 24 de novembre del 2011 | 0 comentaris

La setmana passada, del 14 al 18 de novembre, havia programada una sèrie d'activats, per celebrar l'any del bloc de Periodisme Juvenil. El dilluns 14 de novembre, va haver-hi una presentació del bloc, per a tots els alumnes del Institut Cristòfol Despuig. El dimarts, Anna Zaera i Neus Barberà van acudir al institut, i ens van explicar que era el Surtdecasa.cat, que és una agenda, per no avorrir-se a les Terres de l'Ebre, i també ens van donar la seva opinió sobre temes periodístics. També vam parlar del cost i de la influència periodística i social del debat Rubalcaba i Rajoy. Fins i tot, van atrevir-se a donar un adjectiu, a les persones que nosaltres anàvem dient-los. Dimecres, dijous i divendres, es van suspendre les activitats, ja que es va pensar que es tenien que realitzar uns altres dies diferents.

Moltes gràcies Anna Zaera i Neus Barberà, del Surtdecasa.cat!

Anna Zaera (a l'esquerra), David Benito (al centre) i Neus Barberà (a la dreta)
Assistents a la presentació del bloc
David Benito, explicant els inicis del bloc

Tortosa amplia el curs 2012/2013 la seva oferta universitària amb un Grau en Fisioteràpia

Tortosa ampliarà el curs vinent la seva oferta universitària, ja que posaran un Grau en Fisioteràpia, sumant-se als estudis que imparteix la Universitat Rovira i Virgili (URV) al Campus Terres de l'Ebre. Els nous estudis arriben de la mà de l'Escola Univeristària de la Salut i l'Esport (EUSES), ubicada a Girona, que impartirà la nova titulació a Tortosa com a centre adscrit a la URV. El nou projecte formatiu inclou, a més del Grau en Fisioteràpia, una oferta de postgraus i màsters que també s'impartiran a Tortosa, i un segon Grau en Ciències de l'Activitats Física i Esportiva (CAFE) a Amposta. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, i del president d'EUSES, Narcís Roche, han presentat avui en roda de premsa el nou projecte universitari.
"Aquest és un projecte universitari il·lusionant, de present i de futur, que genera molt de valor afegit a Tortosa i a les Terres de l'Ebre." D'aquesta manera s'ha referit l'alcalde als nous estudis universitaris que avui s'han presentat a la ciutat i que s'impartiran a partir del curs 2012/2013 de manera provisional a les instal·lacions que el Bisbat té al Seminari. El nou Grau en Fisioteràpia tindrà uns 60 alumnes per curs, que esdevindran uns 250 una vegada estiguin desplegats tots els cursos, als quals caldrà sumar els derivats dels postgraus i màsters que es crearan. L'alcalde ha volgut fer notar que aquests estudis tindran caràcter d'adscrits però la titulació serà de la URV, "que és la universitat de referència al territori". Bel ha afegit que el Grau de Fisioteràpia complementarà l'oferta de la URV al Campus Terres de l'Ebre, especialment el Grau d'Infermeria, de manera que hi haurà alumnes que podrien fer una doble titulació, i ha valorat que la implantació d'aquests estudis portarà associada la creació de nous llocs de treball. Finalment, l'alcalde ha agraït el treball i el suport de totes les parts implicades en un projecte pel qual l'Ajuntament de Tortosa fa temps que ve treballant.
El president d'EUSES, Narcís Roche, ha explicat que la seva escola porta més de deu anys implantada a Salt i que de la mateixa manera que es farà amb la URV, allí està integrada com a centre adscrit a la Universitat de Girona. Roche ha destacat l'aposta per la internacionalització d'aquest projecte, ja que tenen subscrits convenis amb universitats d'arreu d'Europa que permeten la realització d'estades i intercanvis de professors i alumnes. L'Escola, especialment el Grau en Fisioteràpia, té una alta demanda, en bona mesura d'estudiants de fora de les nostres fronteres.
Finalment, el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, ha iniciat el seu parlament justificant l'anunci avançat ahir que el Govern de la Generalitat desestima la creació d'un centre INEFC compartit entre Amposta i Cambrils, perquè no tenia una base sòlida i també per raons econòmiques. El nou projecte d'EUSES, ha valorat Tibau, "és molt positiu, necessari i dóna cobertura a la demanda del territori", al temps que ha destacat la col·laboració públic-privada en aquest àmbit com a model de futur.
Imatge per: Ajutnament de Tortosa

Molts indrets de Tortosa queden inundats

diumenge, 20 de novembre del 2011 | 0 comentaris

Barris com Remolis o el Rastre, estan actualment inundats, vivint inclus situacions d'autèntic perill.
Actualment, els veïns de les zones afectades, estàn llimpiant els baixos de les cases.

Els barris del Rastre, al nucli antic de Tortosa, i també el de Sant Llatzer, són els dos punts més afectats per les fortes pluges que han caigut durant la nit i matinada passada. Els barrancs de Remolins, Rastre, Caputxins i de la Llet han sortit de mare i han inundat els carrers del centre històric de la ciutat, on ha confluït també l'aigua que baixava dels carrers de la part alta. Com a resultat, diversos aparcaments soterrats han quedat inundats, més de mig centenar de vehicles han estat arrossegats per l'aigua i nombrosos locals comercials, especialment els ubicats als carrers Montcada i Providència, plaça Montserrat, plaça Mossèn Sol i zones d'influència, han quedat negats. Els propietaris treballen des de primera hora del matí per netejar els seus comerços mentre contacten amb les companyies asseguradores per informar dels danys. Alguns elements del mobiliari urbà de la ciutat també han quedat malmesos. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat de la 1a tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, ha visitat durant el matí totes les zones afectades de la ciutat. "A hores d'ara podem dir que la situació està gairebé normalitzada, es pot accedir a tots els col·legis electorals del municipi, i estem treballant intensament amb els efectius de la Policia Local, Protecció Civil, Brigada Municipal i demés personal municipal per netejar les zones afectades." L'alcalde ha evitat avaluar encara la magnitud dels danys soferts. "La nostra prioritat és ara desbloquejar els punts de pas d'aigua per si torna a ploure". La presència de vehicles als barrancs ha complicat encara més la situació en alguns punts.



Altres zones de la ciutat afectades per les inundacions han estat la carretera de Tortosa a Bítem, que ha quedat completament negada i ha deixat a la població incomunicada durant una estona. La carretera C-12 també ha hagut de tallar-se així com altres vies de la ciutat en diversos moments.

Des de ahir a la nit que hi no ha parat la pluja, fins ara, que el temps pareix que ja sigui més estable. Protecció Civil ha tallat moltes carretes d'accès a la ciutat de Tortosa, i ara per ara al barri de Remolins no es pot accedir amb cotxe. Han tingut complicació fins als bombers, que no podien accedir en molts dels indrets, inundats.
Fins ara, la pluja, impedia sortir de casa, per fer anar votar, i les meses electorals, eren casi buides.

La Raval de la Llet

Fotografía Joan David Ruiz Subirats (Institut Cristòfol Despuig, 3r ESO B)

Fotografía Joan David Ruiz Subirats (Institut Cristòfol Despuig, 3r ESO B)
Fotografía Joan David Ruiz Subirats (Institut Cristòfol Despuig, 3r ESO B)
El vídeo

Spot Periodisme Juvenil

dissabte, 19 de novembre del 2011 | 0 comentaris

Els membres de la meses electoral ja estan informats

divendres, 18 de novembre del 2011 | 0 comentaris

Avui mateix, a l'Ajuntament de Tortosa, s'han reunit tots els que formaran part de les taules electorals de Tortosa i pobles del voltant.  

A la reunió se'ls ha explicat com tenien que actuar i tots els procediments corresponents. En total, estan cridats, 23.187 persones al municipi de Tortosa, que podran votar en 18 col·legis i 45 meses electorals que hi haurà distribuides a la ciutat i als cinc pobles.

Membres responsables, explicant els metòdes que es tenien que seguir

El PSC diu que s'ha de triar entre la dreta de les retallades de Rajoy o l'esquerra de Rubalcaba, a favor de la majoria

La candidatura socialista a les eleccions generals ha fet avui balanç de la campanya electoral a l'Ebre que s'ha desenvolupat en un context difícil per la conjuntura econòmica actual i amb la constatació que estem davant les eleccions més importants des de l'any 1977. “Insistim avui una vegada més amb el nostre compromís amb la ciutadania i, sobretot, amb els sectors més populars, amb les classes treballadores i mitjanes que són les que pateixen l'atur”, ha refermat el cap de llista al Senat, Joan Sabaté, que ha recalcat: “Volem transmetre un missatge d'optimisme raonable en què sortirem de la crisi, però sobretot que en sortirem a favor de la majoria, garantint la cohesió social, la salut, l'educació, les pensions, la cobertura d'atur,  sense retallades com ve fent la dreta, tant el PP on governa com CiU a Catalunya.”
En aquest sentit,  Sabaté ha posat èmfasi en el fet que el que es decideix diumenge és si el govern d'Espanya girarà cap a la dreta amb Mariano Rajoy, sense garantia per sortir de la crisi com s'ha demostrat a Europa, amb casos entre altres com Portugal o Gran Bretanya, i amb retallades als drets més elementals, o cap a l'esquerra, amb solucions  europees, amb més polítiques socials, kenesyanes, a favor de la majoria “Una Europa amb major pes dels socialdemòcrates és la garantia que sortirem de la crisi amb polítiques progressistes, amb més inversió pública, contenció de la despesa i polítiques de cohesió social”, ha reblat.
Sabaté ha estat contundent: “Diumenge haurem de triar si Espanya passa a mans de Rajoy i de la dreta, afectant als drets de la majoria, o tenim un govern d'esquerres amb Rubalcaba que permeti avançar de cara al futur garantint que la sortida de la crisi serà a favor de la majoria.” Per a això, és necessari la mobilització de la gent, del sector abstencionista, perquè per afrontar el futur amb garantia cal un govern de progrés. “Treballarem fort, com ho hem fet fins ara, ens hi comprometem, i a treballar encara molt més dur, a favor d'amplis sectors de la societat.”
El dirigent socialista també ha recordat que és en aquests moments quan cal fer memòria i recordar l'abandó històric de CiU i PP cap al territori i també el seu suport al transvasament. “El PSC som la garantia perquè no hi hagi transvasaments, ho hem demostrat derogant-lo l'any 2004, mentre qua altres, com CiU, van votar-hi a favor a les Corts Generals, de forma gratuïta perquè el PP no els necessitava per tirar-lo en davant, i perquè uns i altres avui continuen defensant els transvasaments”, ha emfasitzat. I encara ha estat més incisiu recordant que mentre els socialistes han apostat per la Nova Cultura de l'Aigua, amb la construcció de dessaladores, el PP no les ha posat en marxa al País Valencià i el govern d'Artur Mas n'ha tancat a Catalunya. “La resta és enganyar a la ciutadania, es diu frau democràtic, els socialistes vam prometre que aturaríem el transvasament i ho hem complert, i som avui la principal garantia perquè no n'hi hagi”
El PSC tanca la campanya aquest vespre amb mítings a Paüls, Camarles, els Lligallos, Els Muntells i Sant Jaume, on es clourà la campanya. El contacte amb la gent ha estat la màxima d'aquesta campanya que ha estat molt austera, essent el PSC la força política a l'Ebre que menys despesa ha fet durant aquesta campanya, ja que en una situació de crisi com l'actual i de patiment, “calia donar exemple i no fer ostentació de recursos”.
Imatge: Avui, 18/11/2011 al mercat d'Ulldecona
Cedida per: Oficina Ebre Parlamentaria

Denegen una concentració d'estudiants a Tortosa

dijous, 17 de novembre del 2011 | 0 comentaris

Avui dia 17/11/2011 els alumnes de Tortosa i Roquetes havien organitzat una concentració, enfront dels Serveis Territorials. Però ahir al migdia des de la Policia Local, se’ls va aconsellar que no la féssim perquè es podrien arriscar a una multa per part dels Mossos d’Esquadra.
Tot això va començar aquest dilluns, quan estudiants de Tortosa i Roquetes volien fer una concentració per a la vaga del 17N. Un dels organitzadors de la concentració, es va dirigir cap a l’Ajuntament de Tortosa per fer una instància. Allà una treballadora va registrar l’instancia i en preguntar-li si la tindríem per aquest dijous, va dir que tenien que parlar amb la Policia Local. Es van dirigir a ells el mateix dia, i ahir dimecres, desprès de que els agents policials parlessin amb els caps, se’ls va dir que tenien que fer la instància als Serveis Territorials, i als Mossos d’Esquadra en 10 dies abans. La mateixa Policia Local, va aconsellar que no tiressin avant la concentració, perquè des dels propis Mossos d’Esquadra podrien posar una multa que aniria a càrrec dels organitzadors.
Van tenir que desconvocar la vaga, en menys de 24h via Facebook i retirant tots els cartells. Tot i això avui s’ha assistit igual per atendre als mitjans de comunicació i avisar als que no havien consultat les dues vies de desconvocaria que es retiressin del lloc. Amb això una vintena de persones, ha volgut resistir allí, inclús explicant les nostres alertes.
Des de l’organització s’ha dit "que des de l’Ajuntament no se’ns havia informat del procés que es tenia que seguir, amb una de dos opcions, perquè en realitat no ho sabien, o perquè volien deslliurar-se de nosaltres i evitar concentracions en temps d’eleccions i a pocs dies del 20N". I que "teníem previstes unes dos cents persones que assistirien, i se les ha tingut que desconvocar d’última hora, tot i això la gent no sabia que s’havia retirat la concentració, com tampoc entenien els motius, tan injustos". Com han anunciat també noves mobilitzacions a parit del gener del 2012.
S’ha llegit igualment el manifest, i s’ha entregat als Serveis Territorials, de forma correcta.

Inauguració oficial del Decathlon Tortosa

Avui l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assistit a la inauguració del nou Decathlon Tortosa, que s’obre al públic a partir de demà.

La botiga que s’ha inaugurat de 2.000 m2 a Tortosa que implica la creació de 70 nous llocs de treball. Amb l'arribada d'aquest nou equipament comercial, que es suma a la instal·lació  de franquícies importants com McDonald's i Mercadona, culmina quatre anys de treballs entre l'Ajuntament de Tortosa i Decathlon.

L'alcalde ha volgut destacar la importància de la implantació de Decathlon a Tortosa en clau laboral i econòmica: " en uns moments tan complicats com els actuals, participar avui en aquest acte d'obertura és una gran satisfacció". Bel ha agraït l'aposta de Decathlon per la ciutat i ha recordat que tot el procés per a la seva implantació no ha estat fàcil. "L'important és que avui podem inagurar una botiga que beneficia a tothom."

La botiga de Tortosa és la primera que Decathlon obre a les Terres de l'Ebre, la quarta de les comarques de Tarragona, la vintena de Catalunya i la que fa 89 de tot l'Estat espanyol. A Catalunya tenen 3.000 treballadors. La planta compta amb vora 2.100 m2 d'exposició i 224 places d'aparcament. Els clients trobaran material corresponent a més de 65 esports diferents, així com taller de reparació propi.
Nou Decathlon Tortosa a la seva inauguració

Marina Geli: “CiU ha convertit l'Ebre en una sucursal de Tarragona en l'àmbit sanitari”

dimarts, 15 de novembre del 2011 | 0 comentaris

Marina Geli, imatge cedida per Oficina Ebre Parlamentaria
La diputada socialista i exconsellera de Salut, Marina Geli, ha lamentat aquesta matí el fet que el govern de CiU hagi convertit les Terres de l'Ebre en una sucursal en l'àmbit sanitari fent marxa enrere als avenços aconseguits en els darrers anys. “Les Terres de l'Ebre són les que han perdut més en les retallades del govern de CiU. En deu mesos han perdut pes polític, ja que de cap manera el director dels serveis territorials té cap paper a decidir i, en segon lloc, el primer que va fer el nou govern amb l'ICS, que  gestiona el Verge de la Cinta i la major part de primària, és centralitzar-se a Tarragona”, ha denunciat.
Segons Geli, les retallades del govern de CiU són un canvi clar de model i representen una involució a la discriminació positiva que els anteriors governs progressistes  van aplicar a les Terres de l'Ebre amb una despesa  de 1.300 euros per persona i any. Una època en què el 85% dels problemes de salut es resolien al territori mentre que ara el govern de CiU “ha decidit que les Terres de l'Ebre no tenen prou pes territorial per tenir aquesta capacitat de decisió”.  A més, ha recordat que amb el govern de CiU s'han tancat el 30% dels llits hospitalaris i s'ha reduït un 40% l'activitat quirúrgica.
De la política de retallades, l'exconsellera considera altament preocupant el fet que tenen com a conseqüència el retard en el diagnòstic i la  incertesa en relació a les intervencions. Això, a més, segons Geli també afecta a la docència i a la recerca, que s'havia aconseguit posar en el mapa de la de tot Catalunya. “Les retallades estan afectant en la qualitat assistencial i en l'equitat”, ha resolt.
Per aquest motiu, Geli s'ha sumat avui a la campanya dels socialistes a l'Ebre per recordar que el model dels socialistes i el del PP i CiU és ben diferent quant al dret a una salut pública de qualitat. Aquest vespre, a més, participarà en un acte electoral a Ulldecona. Durant la seva visita a l'Ebre, també s'ha reunit amb la Plataforma per la Sanitat de les Terres de l'Ebre.

Chacón diu que Girona s'ha de sentir orgullosa per no tenir a la dreta a la ciutat; CiU demana el vot dels indecissos; el PP diu que no s'ha de votar al PSOE ni a CiU; Bosch carrega contra CiU i PSC; ICV vol agrupar el vot d'esquerra

diumenge, 13 de novembre del 2011 | 0 comentaris

PSOE
En l'acte central del PSC a Girona, Carme Chacón, acompanyada pel cap de llista, Àlex Sáez, ha insistit que l'arribada o no de Rajoy a La Moncloa pot dependre dels vots catalans i, per això, posava la demarcació de Girona com a model. "Quant orgullosa ha estat Girona de no tenir la dreta anticatalana representada en aquesta ciutat, i que orgullosos hem estat la resta dels gironins", ha dit Chacón.

CiU
Duran s'ha adreçat als socialistes desencantats: "els hi demano també a tanta gent que se sent tan desencisada del partit socialista que ens prestin el seu vot".
Un Roca en plena forma ha demanat votar Duran per ajudar Mas: "No li poden fer la mala jugada al president Mas de votar-lo a Catalunya i no deixar-lo acompanyat a Madrid... això no és jugar net".

PP
A Canovelles, i sense Jorge Fernández, que continua amb laringitis i el metge li ha prescrit que no parli durant dos dies, Jorge Moragas i Alícia Sánchez-Camacho han dit que votar PSC o CiU no serveix per sortir de la crisi. Més enllà de Catalunya, en l'acte més gran del PP en aquesta campanya, a Saragossa, Mariano Rajoy ha fet una defensa dels polítics davant dels tecnòcrates i ha reivindicat la sobirania popular per sobre dels mercats

ERC
A Arenys de Mar, a tocar d'on va començar tot el procés de consultes per la independència, el candidat de la coalició liderada per Esquerra, Alfred Bosch, ha carregat contra els caps de llista de CiU i PSC i s'ha preguntat per "l'obsessió de Duran i Lleida amb el PP". Al matí, des de la plaça del Rei de Barcelona, la formació ha escenificat el despertar del país.

ICV
Arribada en bloc de dirigents i candidats d'Iniciativa-Esquerra Unida a l'acte central de campanya de la coalició que ha omplert les Cotxeres de Sants de Barcelona. L'acte ha començat a ritme de blues, el blues de la inflació cantat per Big Mama. El candidat Joan Coscubiela ha fet una crida a agrupar el vot d'esquerra.



Rubalcaba no dimitirà; Duran es compromet davant d'empresaris; El PP prohibirà el Burca al carrer; independentistes donen suport a Bosch; i Coscubiela vol convençer als indecisos

dissabte, 12 de novembre del 2011 | 0 comentaris

PSOE

El candidat socialista s'ha sotmès a una sessió de Twitter via vídeo amb respostes de 9 segons, on ha anunciat noves mesures contra el frau fiscal si governa: "Elevaré els anys de prescripció dels delictes fiscals, de 5 a 10 anys. I prohibiré el pagament en efectiu de les factures per sobre de 3.000 euros".
Rubalcaba assegura que el PSOE està remuntant i diu que no plegarà la nit electoral si les coses no van bé: "Sóc candidat, no secretari general del PSOE. Difícilment puc dimitir, perquè Almunia ha dimitit de secretari general, però en fi, aquella nit no me n'aniré." Aquest vespre, el candidat vista Astúries, amb un acte a Gijón
CiU
Duran s'ha compromès davant dels empresaris turístics a treballar per a la rebaixa de l'IVA en aquest sector. Els principals representants del turisme català esperaven la trobada amb el candidat de CiU per entregar-li la seva carta als Reis. Diuen que els ajudaria la creació d'una secretaria d'Estat per al turisme, una reforma laboral que aportés més flexibilitat i, durant dos anys, un IVA reduït al 4%.

PP

A Girona, Alícia Sánchez-Camacho ha dit que amb el PP els immigrants hauran de venir amb permís de treball i seguir els costums d'aquí. "Aquest model d'immigració que defensa el PP de Girona, de Catalunya i d'Espanya". Camacho està segura que Enric Millo aconseguirà l'acta de diputat que ella no va obtenir fa quatre anys, quan va ser cap de llista per Girona.

ERC

Alfred Bosch ha rebut el suport de la plataforma Catalunya Sí, formada per personalitats que aposten obertament per la independència de Catalunya. Lluís Llach ha dit: "Hem de deixar llimar moltes diferències i posar-nos a caminar tots junts cap al camí de la independència." I Gerard Quintana: "Cada cop hi ha més gent que pren l'opció de la independència i és fonamental que estiguem junts i sense complexos." Alfred Bosch creu que cal "intentar que aquell 'sí' de la societat civil, el puguem transportar als hemicicles i als parlaments." Bosch aposta per continuar amb l'esperit de les consultes sobiranistes.

ICV

En l'equador de la campanya, Coscubiela ha dit sentir-se força satisfet perquè ha aconseguit el primer objectiu: situar en el debat els problemes de la gent que alguns no volien debatre. Per al segon objectiu, encara falta.

El candidat d'Iniciativa ha anunciat que dedicarà "les dues-centes hores que encara ens queden per treballar un minut a minut per aconseguir que tots aquests indecisos es converteixin en gent que parli, que no calli, i que ho faci donant suport a una alternativa a les polítiques de retallades i d'ajustos"

 

El Congrés italià aprova avui els pressupostos i certifica el final de Berlusconi, que ja podrà dimitir

Itàlia tanca l'era de Sílvio Berlusconi. El primer ministre podria dimitir avui mateix després que s'aprovin al Congrés dels Diputats del país els pressupostos per al 2012, que inclou les reformes exigides per Brussel·les. Divendres ja es van tirar endavant els comptes al Senat, amb el vot favorable de qui serà, amb tota probabilitat, successor de Berlusconi, Mario Monti.
Manifestació contra Berlusconi

Desallotgen a Ferreries unes 40 persones

divendres, 11 de novembre del 2011 | 0 comentaris

Unes 40 persones de dos edificis de Tortosa han estat desallotjades al vespre en detectar-se una forta pudor de gas en un dels immobles cap a les 8:45 PM. Un veí va trucar a la Policia Local advertint d'una forta pudor a gas en un edifici del Carrer Hernán Cortés, número, 42, que provenia d'una sala de Telecomunicacions. Efectius policials, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i els tècnics del llum i el gas s'hi van traslladar, i van desallotjar uns quaranta veïns dels números 40 i 42.

Els agents van establir un perímetre de seguretat i es va descartar posteriorment que hi hagués cap fuita que pogués posar en perill els veïns. Segons els Bombers de la Generalitat, els veïns ja van poder tornar a casa cap a dos quarts de dotze de la nit.


 

Avís des de l'Ajuntament de Tortosa

Celebrararem la I Jornada del Periodisme Juvenil

Aquesta setmana vinent, a l'Institut Cristòfol Despuig, de Tortosa, es celebrarà la I Jornada del Periodisme Juvenil. Del dia 14 al 18 estan programades una sèrie d'activitats a les 11h a l'aula magna de l'institut. El dilluns es farà una presentació del bloc per als alumnes i explicarem els objectius del 2011. El dimarts ens visiten Anna Zaera i Neus Barberà de l'agenda de les Terres de l'Ebre, Surtdecasa.cat. Serà el dimecres que es farà un Informativo Juvenil, a càrrec de l'optativa de l'institut de Periodismo. En realitat aquesta activitat es tenia que fer el dijous i el dimecres anava un taller de Periodisme, però pel motiu de la vaga convocada pel sector alumnat el dijous, 17 de novembre, ens hem vist obligats a fer aquest canvi. Per últim el divendres presentarem la segona edició del concurs "Tu Opines" que recordem que l'any passat el va guanyar un noi, de la Ràpita amb l'article "la defensa de l'eriçó"

La I Jornada del Periodisme Juvenil, es celebra en motiu de l'any del bloc, que va ser aquest 19 d'octubre del 2011. David Benito Llatge, editor del bloc, va pensar de fer aquesta setmana, i va dir que "aquesta setmana, crec que donarà a conèixer més el nostre bloc, i penso que es important que vegin la feina que fem i per això hem buscat activitats relacionades amb el dia a dia del nostre treball, com pot ser una entrevista, per exemple.". Desprès d'una setmana concretant les dates i les col·laboracions, Josep Ramón Subirats, director del centre, i Albert Aragonès, professor i corrector del bloc, van acceptar fer-ho la setmana que al final s'ha decidit. 

Surtdecasa.cat o Pati Dinàmic, col·laboren amb la I Jornada del Periodisme Juvenil, uns accedint amablement a l'entrevista en directe d'Anna Zaera i Neus Barberà, i el Pati Dinàmic, que ajudarà a la preparació i a la difusió.

Ferreries, disposa ja, d'un nou aparcament gratuït de 52 places


La setmana vinent entrarà en servei un nou aparcament gratuït dissuassori al barri de Ferreries de 53 places, que està situat just al davant de l'Institut Joaquim Bau. El nou estacionament ha de permetre millorar els problemes per aparcar en aquell àmbit, especialment a partir de l'inici de les obres de construcció del complex d'aigües i l'aparcament soterrat de la plaça Joaquim Bau. El pàrquing ha tingut un cost zero per a l'Ajuntament, ja que s'ha fet per la via de la col·laboració públic-privada amb els propietaris del solar i els del centre comercial Mercadona, situat just al costat. L'alcalde, Ferran Bel, i la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, han presentat aquest matí les noves instal·lacions.
L'alcalde ha explicat que l'acord amb les altres parts s'ha fet per una durada de 5 anys, que supera amb escreix el termini d'execució de l'aparcament soterrat de la pl. Joaquim Bau. Bel ha recordat que aquest projecte estava inclòs dins del Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2011/2015 presentat recentment.
L'aparcament ocupa una superfície de 1.203 m2 i compta amb 53 places per a turismes. Els accessos es fan per l'avinguda de l'Estadi, just enfront de l'Institut Joaquim Bau.
Aquest aparcament complementa el que l'Ajuntament també va posar en marxa ara fa un any a la zona de Ferreries Nord, també gratuït i amb un centenar de places, i el que es va habilitar anteriorment a la zona del Temple. L'alcalde ha avançat que en els propers mesos se n'habilitarà un altre de les mateixes característiques al solar que van ocupar transitòriament els Mossos d'Esquadra i que ara esdevindrà, també temporalment, la seu del Jutjat Social.

Nou aparcament gratuït a Ferreries
Imatges: Ajuntament de Tortosa

El debat electoral: Els candidats

dilluns, 7 de novembre del 2011 | 0 comentaris

La política també té lloc a Periodisme Juvenil

El bloc, Periodisme Juvenil, també s'interessa per la política, i així s'ha anat demostrant durant un any de la nostra història que la política és molt important, i s'ha destacat en tots moments.

Ara en eleccions, també volem demostrar, que podem seguir tots els passos electorals i informarte'n. Per això hem creat un Especial eleccions 20N que podeu veure a la segona sèrie de pestanyes que tenim, on s'anirà penjant tota la informació d'aquestes eleccions al igual que es va fer el les eleccions a la presidècia de la Generalitat.

Nosaltres ja vam començar aquest diumenge, emitint la notícia del mítig de CiU a Tortosa. Cada dia també us anirem informan del que passa i el més destacat. Com també avui tindrem comentant el debat de Rajoy i Rubalcaba. Per últim el mateix dia de les eleccions us donarem les estadístiques i els sondejos.

Aquest dijous arriba a Tortosa la fibra òptica


L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anunciat avui la imminent "il·luminació" de la xarxa de fibra òptica a la ciutat, instal·lada en els últims mesos, de manera que s'anticipa dos anys l'arribada d'un servei que aviat començarà a comercialitzar-se i que "farà més competitives les nostres empreses i institucions". L'empresa concessionària Xarxa Oberta de Catalunya no contemplava posar en servei la fibra òptica fins al 2013, però ha avançat la seva entrada en funcionament dos anys d'acord amb la petició formulada en aquest sentit tant per l'Ajuntament com pel Govern de la Generalitat, ha remarcat l'alcalde.
El primer objectiu era connectar l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) i el Campus Terres de l'Ebre de la URV, però finalment la fibra òptica s'il·luminarà en tota la seva estesa a la ciutat, de manera que a partir del 10 de novembre s'iniciarà la seva comercialització per oferir el servei a empreses i particulars. La xarxa del municipi està connectada a la de la Generalitat, que discorre en paral·lel a l'autopista AP-7.
"Un projecte que vèiem encara llunyà s'ha convertit en realitat abans d'hora. Ens hem de felicitar perquè això ens farà ser més competitius a tots plegats. Aquesta és una infrastructura que en sitúa al món", ha valorat l'alcalde de Tortosa, qui ha recordat que el president de la Generalitat, Artur Mas, es va comprometre a anticipar l'arribada de la fibra òptica a la ciutat. Bel ha explicat que hi havia grans empreses, com YKK, però també institucions públiques com la URV, que reclamaven l'arribada d'aquesta tecnologia al municipi. Amb l'obertura del servei de fibra òptica, Tortosa s'afegeix a municipis com Sant Cugat, Cardedeu, Masquefa, Mataró, La Pobla de Segur, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Callús o Viladecans, que han apostat per desplegar la xarxa de nova generació al seu municipi.

Míting a Tortosa de CiU

diumenge, 6 de novembre del 2011 | 0 comentaris

Avui a Tortosa ha tingut lloc el míting de CiU, amb Jordi Jané (diputat de Tarragona), Ferran Bel (alcalde de Tortosa) i Josep Antoni Duran i Lleida (cap de llista de CiU a les eleccions generals). A l’entrada esperaven a Duran una desena de persones que es manifestava en contra de les retallades.
Ferran Bel ha començat el míting, en agraïments a totes les persones. Bel ha demanat el vot dels ciutadans per a CiU en aquestes eleccions del 20N, com també ha demanat el suport a la seva candidatura al senat. L’alcalde de Tortosa ha criticat a la ministra Chacón, ja que diu “no hem vist a la ministra Chacón durant 4 anys, sol apareix en eleccions”. També ha assegurat que ella no s’interessa ni pel transvasament ni pel Delta de l’Ebre, que “sol vol traure un grapat de vots d’allà on sigui independentment del que han fet durant els últims 4 anys que han estat governant”. Bel també diu que no podem donar confiança ni al PSOE ni al PP, perquè tampoc el PP ni Rajoy s’interessen per Catalunya, ja que van dir que no a l’estatut d’autonomia i vol segregar l’escola enfrontant a nens que parlen català i nens que parlen castellà. 

Jordi Jané ha dit que s’han de treballar durant aquestes dos setmanes que queden per a les eleccions, i que s’ha de demostrar als catalans, que CiU s’estima Catalunya. Jané ha parlat de que Catalunya i les Terres de l’Ebre, és qui paga més en autopistes, i pensa que “ja n’hi ha prou”, i en canvi no gasten per crear autovies a les Terres de l’Ebre. El diputat de Tarragona, ha dit que hem de ser forts aquest 20N. Jordi Jané també ha criticat al PSOE, pel seu míting amb Felipe Gonzalez i amb Alfonso Guerra, i assegura que miren al passat, sense il·lusió, ni projectes. “No pot ser que els que segurament seran els guanyadors de les eleccions a l’estat espanyol ho hagin fet sense mèrits propis” ha assegurat Jané, que també deia que el PP esperava que el PSOE caigués. El diputat ha dit que el 20N s’ha d’optar pel vot a favor de “l’opció central, i l’opció de casa”.

El cap de llista de CiU per a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, també ha parlat de la ministra Carme Chacón, perquè ha assegurat que ella no volia ser candidata de Catalunya sinó candidata per Madrid, i que no li ha interessat mai Catalunya. Ha parlat de demagògia per part del PSOE, sobre el transvasament, la mateixa segons ell, que estan fen ara en les retallades. Ha dit que no s’ha d’oblidar que mentre el PSC governava a Catalunya, volien fer un transvasament de l’aigua que ve cap a l’Ebre. “Convergència i Unió no vol el transvasament, digui el que digui la ministra Chacón”, ha explicat. Duran ha fet una crida pels interessos de Catalunya i de tenir força per decidir i millorar el benestar. El cap de llista de CiU per les eleccions generals també ha criticat als que es manifestaven a fora, ja que pensa que també es tindrien que manifestar al míting del dimecres de la Chacón. Duran ha acabat dient que “no ens podem conformar quedar segons”. També a dit que a partir del dilluns serà difícil dur a terme el missatge de CiU, perquè hi haurà el debat entre Rubalcaba i Rajoy,  i assegura que no existeix només PP i PSOE, que per a Catalunya existeix també CiU.

L’acte ha acabat cantant l’himne dels segadors i portant per damunt dels assistents una senyera gegant.







El PSC de Roquetes denuncia l' increment de les ordenances fiscals fins al 4’4%, per sobre de l’IPC interanual.

divendres, 4 de novembre del 2011 | 0 comentaris

El passat 2 de novembre el Ple de l’Ajuntament de Roquetes va aprovar, amb els vots a favor d'ERC i CIU, incrementar els impostos i les taxes municipals fins un 4’4%, “ignorant l’IPC interanual que serveix de referència per a l’actualització dels tributs municipals”.

 El grup municipal del PSC va denunciar aquest augment de la pressió fiscal sobre els ciutadans de Roquetes a causa de l’elevada taxa d’atur que té el municipi i la pèrdua de poder adquisitiu de la ciutadania. “Considerem que les darreres accions i decisions de l'alcalde, Paco Gas, denoten falta de coherència i manca de sensibilitat amb la realitat social en què es troba la ciutat”, han assenyalat.

 Al mateix temps, el grup del PSC reclama una taula de diàleg per poder consensuar mesures d’estalvi que permetin reduir l’elevat nivell d’endeutament en què es troba el consistori roquetenc.

 Cal recordar que d’ençà que ERC i CIU estan al capdavant del govern municipal, les ordenances fiscals s’han vist incrementades en més del 16%, molt per sobre de l’IPC en el mateix període, situat en un 10%.
Foto de Imma Casado, portaveu del grup Muncipal Socailista de Roquetes
Imatge: cedia per Oficina Parlamentaria Ebre

El PSC comença la seva campanya electoral a l'Ebre

Ahir a la nit, van enganxar el cartell electoral, els candidats del PSC a les eleccions generals, el cap de llista al Senat, Joan Sabaté, i les candidates al Congrés, Lluïsa Lizárraga i Sònia Bertomeu acompanyats també d'un bon nombre de militars i simpatitzants.
Joan Sabaté va voler recalcar que "és una campanya determinant per al futur, la més important des del 1977", també va dir que en aquest moments "cal fer molt d'esforç per sortir de la crisi i guanyar el futur, i ens en sortirem, en esforç sí, però també amb justícia social". Els socialistes també van dir que estan en contra de les retallades en sanitat, educació i serveis socials.

Lizárraga va subratlla que "en aquestes eleccions ens hi juguem molt". Sobretot desprès de veure les retallades que s'està aplicant a les autonomies "on hi governa la dreta".

Imatge: Oficina Parlamentaria Ebre


Protecció Civil organitza a Tortosa una jornada formativa adreçada a electes locals

Ahir, 3 de novembre, va tenir lloc a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa una jornada organitzada per la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) del departament d'Interior per a responsables polítics de l’àmbit local.
La jornada va comptar amb la presència del director general de Protecció Civil, Manel Pardo, la regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Tortosa, Esther Vidal, i altres autoritats. Tant Pardo com Vidal van valorar molt positivament la trobada, orientada a apropar al territori els serveis que la Generalitat posa al seu abast en matèria de protecció civil, especialment als nous càrrecs electes. La sessió va constar de diverses ponències sobre la planificació i l'operativitat de Protecció Civil a càrrec de tècnics dels serveis centrals i territorials de la DGPC.
Aquesta sessió de difusió s’està celebrant arreu del territori català amb els objectius, entre d’altres, d’impulsar el coneixement de la protecció civil al territori, donar a conèixer la seva organització a Catalunya i els serveis que la Generalitat presta als municipis en situació de greu emergència col·lectiva. En la sessió es difon, per part de diversos tècnics de la DGPC, el sistema català de Protecció Civil i els plans d’emergències existents, així com la funcionalitat del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), enfocat cap a l’àmbit local, ja que els alcaldes són l’autoritat de Protecció Civil en el seu municipi.
Al final de la jornada, a la qual van assistir més de vint persones, entre alcaldes, regidors i tècnics municipals, es va visitar les instal·lacions de la Unitat Mòbil Operativa de Protecció Civil (UMOPC), instal·lada al davant del Teatre Auditori Felip Pedrell. La UMOPC és un camió amb tracció 6 x 6, de 4m d’alçada i més de 9 m de llargada, equipat amb la tecnologia necessària per funcionar com a centre de coordinació d’emergències desplaçat al terreny en la incidència que calgui. Per exemple, pot rebre on line les imatges captades des de les càmeres dels helicòpters del departament d’Interior i té comunicacions via satèl·lit. La unitat, un cop desplegats els dos mòduls laterals retràctils de què disposa, es composa de dos espais: sala de control amb 5 posicions per a operadors i sala tècnica de reunions. Les posicions de la sala de control són ocupades per diferents cossos i serveis, amb les seves corresponent aplicacions i sistemes de comunicació en funció de l’emergència: tècnics de Protecció Civil, Bombers, Mossos, SEM, Cos d’Agents Rurals i Creu Roja.
Imatge: Ajuntament de Tortosa

El show de Truman

dijous, 3 de novembre del 2011 | 0 comentaris


Una vez trabajado en clase el concepto de libertad de expresión, merece la pena acercarse a El show de Truman, (EEUU, año 1998), dirigida por Peter Weir y protagonizada por Jim Carrey (Truman Burbank), Laura Linney (Meryl) y Ed Harris (Christof), entre otros.

Durante la película hemos intentado prestar especial atención a conceptos como el de la influencia de los medios de comunicación de masas o el de la publicidad encubierta.

Nuestro objetivo último ha sido crear una conciencia crítica audiovisual y resaltar la importancia de la libertad del ser humano.


“Los periodistas por lo que veo no tienen límites, cuanto más mejor... Así tienen más audiencia y por supuesto ganan dinero”

Cintia Moreno

“Truman, el protagonista de la película, está siendo víctima del abuso de los periodistas. Para tener audiencia ellos son capaces de convertir la vida de una persona en una farsa y, por lo visto, hasta son capaces de intentar matar a Truman para que no descubra la verdad”

Tania Crespo






Renfe possarà Wi-Fi als seus trens

dimecres, 2 de novembre del 2011 | 0 comentaris

Renfe ha explicat que els passatgers tindran connexió Wi-Fi, inclosos els de Rodalies. Per fer-ho, la companyia haurà d'implantar-ho en els seus més de 1.200 trens, per a la qual cosa ha apuntat que el finançament és l'element clau per determinar quan serà una realitat.

La connexió Wi-Fi és un servei molt demanat tant per als usuaris de trens de llarg recorregut com per als usuaris de Rodalies de Renfe. Després que en la fase experimental la companyia ha aconseguit bons resultats, en els pròxims mesos començaran les proves pilots amb viatgers reals, segons ha dit el director de Tecnologies i Sistema de Renfe, Lucas Calzado Arija.
Renfe pretén començar a preinstal·lar aquesta xarxa de comunicacions sense fils en aquells trens que passin la revisió.
A més, aquest tipus de prestació gratuïta aspira a oferir altres utilitats a més de la connexió a internet, per la qual cosa s'està estudiant què permet el marc legal existent que regula l'ús d'aquests serveis.
Segons el director de Tecnologies de Renfe, cal tenir en compte que molts usuaris ja disposen d'un pla de dades per als seus dispositius mòbils, cosa que hauria de facilitar una entesa amb la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) que supervisa aquestes qüestions.

Maria Beltran, membre del nou Consell de Governs Locals de Catalunya

Des de la setmana passada, Maria Beltran, alcaldessa de Tivenys, forma part del nou Consell de Governs Locals de Catalunya. És una institució de nova creació, recollida per l'Estatut.
Aquesta institució conduirà les relacions entre els ajuntaments i la Generalitat. Un centenar d'alcaldes i alcaldesses formen part d'aquesta nova creació.

L'alcaldessa de Tivenys ha afirmat que "és una bona notícia perquè es tracta d'un organisme de defensa dels interessos del món local que neix de forma consensuada per les dues entitats municipalistes, l'associació i la federació de municipis". Beltran també ha comentat que "la prioritat del nou ens és abordar una de les principals problemàtiques del món local, el finançaments de l'ajuntaments".
Imatge de Maria Beltran: Oficina Parlamentaria Ebre

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks