Periodisme Juvenil

Míting a Tortosa de CiU

diumenge, 6 de novembre del 2011

Avui a Tortosa ha tingut lloc el míting de CiU, amb Jordi Jané (diputat de Tarragona), Ferran Bel (alcalde de Tortosa) i Josep Antoni Duran i Lleida (cap de llista de CiU a les eleccions generals). A l’entrada esperaven a Duran una desena de persones que es manifestava en contra de les retallades.
Ferran Bel ha començat el míting, en agraïments a totes les persones. Bel ha demanat el vot dels ciutadans per a CiU en aquestes eleccions del 20N, com també ha demanat el suport a la seva candidatura al senat. L’alcalde de Tortosa ha criticat a la ministra Chacón, ja que diu “no hem vist a la ministra Chacón durant 4 anys, sol apareix en eleccions”. També ha assegurat que ella no s’interessa ni pel transvasament ni pel Delta de l’Ebre, que “sol vol traure un grapat de vots d’allà on sigui independentment del que han fet durant els últims 4 anys que han estat governant”. Bel també diu que no podem donar confiança ni al PSOE ni al PP, perquè tampoc el PP ni Rajoy s’interessen per Catalunya, ja que van dir que no a l’estatut d’autonomia i vol segregar l’escola enfrontant a nens que parlen català i nens que parlen castellà. 

Jordi Jané ha dit que s’han de treballar durant aquestes dos setmanes que queden per a les eleccions, i que s’ha de demostrar als catalans, que CiU s’estima Catalunya. Jané ha parlat de que Catalunya i les Terres de l’Ebre, és qui paga més en autopistes, i pensa que “ja n’hi ha prou”, i en canvi no gasten per crear autovies a les Terres de l’Ebre. El diputat de Tarragona, ha dit que hem de ser forts aquest 20N. Jordi Jané també ha criticat al PSOE, pel seu míting amb Felipe Gonzalez i amb Alfonso Guerra, i assegura que miren al passat, sense il·lusió, ni projectes. “No pot ser que els que segurament seran els guanyadors de les eleccions a l’estat espanyol ho hagin fet sense mèrits propis” ha assegurat Jané, que també deia que el PP esperava que el PSOE caigués. El diputat ha dit que el 20N s’ha d’optar pel vot a favor de “l’opció central, i l’opció de casa”.

El cap de llista de CiU per a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, també ha parlat de la ministra Carme Chacón, perquè ha assegurat que ella no volia ser candidata de Catalunya sinó candidata per Madrid, i que no li ha interessat mai Catalunya. Ha parlat de demagògia per part del PSOE, sobre el transvasament, la mateixa segons ell, que estan fen ara en les retallades. Ha dit que no s’ha d’oblidar que mentre el PSC governava a Catalunya, volien fer un transvasament de l’aigua que ve cap a l’Ebre. “Convergència i Unió no vol el transvasament, digui el que digui la ministra Chacón”, ha explicat. Duran ha fet una crida pels interessos de Catalunya i de tenir força per decidir i millorar el benestar. El cap de llista de CiU per les eleccions generals també ha criticat als que es manifestaven a fora, ja que pensa que també es tindrien que manifestar al míting del dimecres de la Chacón. Duran ha acabat dient que “no ens podem conformar quedar segons”. També a dit que a partir del dilluns serà difícil dur a terme el missatge de CiU, perquè hi haurà el debat entre Rubalcaba i Rajoy,  i assegura que no existeix només PP i PSOE, que per a Catalunya existeix també CiU.

L’acte ha acabat cantant l’himne dels segadors i portant per damunt dels assistents una senyera gegant.







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks