Periodisme Juvenil

La IV Fira de Nadal de Tortosa ampliarà el recinte

dimecres, 30 de novembre del 2011

La Fira de Nadal al Nucli Antic, que enguany celebra la seva quarta edició, creix més d'un 40 per cent en nombre d'expositors i amplia el seu recorregut sumant els carrers Ciutat i Croera a l'itinerari tradicional del carrer de la Rosa, plaça de la Cinta i plaça de l'Absis. El claustre de la Catedral farà de ròtula per facilitar el trànsit dels visitants i esdevindrà escenari del pessebre vivent que es representarà les tardes de dissabte i diumenge. La fira obrirà portes divendres a les 17 hores, mentre que dissabte i diumenge tindrà un horari d'obertura de 10 a 21 hores.

Les 43 parades de la fira oferiran tot tipus d'elements vinculats amb el Nadal, pessebres, ornaments, avets, flors,... Però també hi haurà altres activitats, entre les quals tallers de pessebrisme, Caga Tió, contacontes, degustació de gastronomia del món, pallassos, circ, màgia, xocolatada, circuit de ponis, recorreguts amb segway, i recollida diària de cartes pels Emissaris Reials. A la plaça del Castell hi haurà una col·lecció de pessebres feta per pessebristes del municipi. Divendres, primer dia de la fira, a les 20 hores, els alumnes del Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa cantaran nadales al Claustre de la Catedral. L'exposició permanent de la Catedral estarà oberta en el mateix horari de la fira a preu reduït. En l'apartat gastronòmic, diversos restaurants del Nucli antic oferiran menús de Nadal durant els tres dies.

El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Emili Lehmann, ha presentat aquest matí el programa de la IV Fira de Nadal al Nucli Antic, acompanyat del vicepresident de l'Associació de Veïns, Tomàs Serrato, del representant dels comerciants, Joan Iniesta, i de la tècnic municipal de la Unitat de Diversitat Cultural, Carme Llopis. Lehmann ha valorat molt positivament el creixement del nombre d'expositors i l'ampliació del recinte firal, en la mesura que consoliden una fira que pretén convertir-se en referent de les fires de Nadal més enllà de les Terres de l'Ebre. Serrato i Iniesta han fet una crida a la participació de la ciutadania.

El regidor i president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha informat també avui que la fira alimentària per al consumidor FESTAST passa a tenir caràcter bianual, d'acord amb la petició del mateix sector consensuada amb l'Ajuntament i el comité assessor, que pretén d'aquesta manera no coincidir amb la celebració de la fira Alimentària, que se celebra també amb periodicitat bianual. Per tant, la propera edició de FESTAST serà l'any 2013 i els successius anys imparells.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks