Periodisme Juvenil

Marina Geli: “CiU ha convertit l'Ebre en una sucursal de Tarragona en l'àmbit sanitari”

dimarts, 15 de novembre del 2011

Marina Geli, imatge cedida per Oficina Ebre Parlamentaria
La diputada socialista i exconsellera de Salut, Marina Geli, ha lamentat aquesta matí el fet que el govern de CiU hagi convertit les Terres de l'Ebre en una sucursal en l'àmbit sanitari fent marxa enrere als avenços aconseguits en els darrers anys. “Les Terres de l'Ebre són les que han perdut més en les retallades del govern de CiU. En deu mesos han perdut pes polític, ja que de cap manera el director dels serveis territorials té cap paper a decidir i, en segon lloc, el primer que va fer el nou govern amb l'ICS, que  gestiona el Verge de la Cinta i la major part de primària, és centralitzar-se a Tarragona”, ha denunciat.
Segons Geli, les retallades del govern de CiU són un canvi clar de model i representen una involució a la discriminació positiva que els anteriors governs progressistes  van aplicar a les Terres de l'Ebre amb una despesa  de 1.300 euros per persona i any. Una època en què el 85% dels problemes de salut es resolien al territori mentre que ara el govern de CiU “ha decidit que les Terres de l'Ebre no tenen prou pes territorial per tenir aquesta capacitat de decisió”.  A més, ha recordat que amb el govern de CiU s'han tancat el 30% dels llits hospitalaris i s'ha reduït un 40% l'activitat quirúrgica.
De la política de retallades, l'exconsellera considera altament preocupant el fet que tenen com a conseqüència el retard en el diagnòstic i la  incertesa en relació a les intervencions. Això, a més, segons Geli també afecta a la docència i a la recerca, que s'havia aconseguit posar en el mapa de la de tot Catalunya. “Les retallades estan afectant en la qualitat assistencial i en l'equitat”, ha resolt.
Per aquest motiu, Geli s'ha sumat avui a la campanya dels socialistes a l'Ebre per recordar que el model dels socialistes i el del PP i CiU és ben diferent quant al dret a una salut pública de qualitat. Aquest vespre, a més, participarà en un acte electoral a Ulldecona. Durant la seva visita a l'Ebre, també s'ha reunit amb la Plataforma per la Sanitat de les Terres de l'Ebre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks