Periodisme Juvenil

Protecció Civil organitza a Tortosa una jornada formativa adreçada a electes locals

divendres, 4 de novembre del 2011

Ahir, 3 de novembre, va tenir lloc a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa una jornada organitzada per la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) del departament d'Interior per a responsables polítics de l’àmbit local.
La jornada va comptar amb la presència del director general de Protecció Civil, Manel Pardo, la regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Tortosa, Esther Vidal, i altres autoritats. Tant Pardo com Vidal van valorar molt positivament la trobada, orientada a apropar al territori els serveis que la Generalitat posa al seu abast en matèria de protecció civil, especialment als nous càrrecs electes. La sessió va constar de diverses ponències sobre la planificació i l'operativitat de Protecció Civil a càrrec de tècnics dels serveis centrals i territorials de la DGPC.
Aquesta sessió de difusió s’està celebrant arreu del territori català amb els objectius, entre d’altres, d’impulsar el coneixement de la protecció civil al territori, donar a conèixer la seva organització a Catalunya i els serveis que la Generalitat presta als municipis en situació de greu emergència col·lectiva. En la sessió es difon, per part de diversos tècnics de la DGPC, el sistema català de Protecció Civil i els plans d’emergències existents, així com la funcionalitat del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), enfocat cap a l’àmbit local, ja que els alcaldes són l’autoritat de Protecció Civil en el seu municipi.
Al final de la jornada, a la qual van assistir més de vint persones, entre alcaldes, regidors i tècnics municipals, es va visitar les instal·lacions de la Unitat Mòbil Operativa de Protecció Civil (UMOPC), instal·lada al davant del Teatre Auditori Felip Pedrell. La UMOPC és un camió amb tracció 6 x 6, de 4m d’alçada i més de 9 m de llargada, equipat amb la tecnologia necessària per funcionar com a centre de coordinació d’emergències desplaçat al terreny en la incidència que calgui. Per exemple, pot rebre on line les imatges captades des de les càmeres dels helicòpters del departament d’Interior i té comunicacions via satèl·lit. La unitat, un cop desplegats els dos mòduls laterals retràctils de què disposa, es composa de dos espais: sala de control amb 5 posicions per a operadors i sala tècnica de reunions. Les posicions de la sala de control són ocupades per diferents cossos i serveis, amb les seves corresponent aplicacions i sistemes de comunicació en funció de l’emergència: tècnics de Protecció Civil, Bombers, Mossos, SEM, Cos d’Agents Rurals i Creu Roja.
Imatge: Ajuntament de Tortosa

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks