Periodisme Juvenil

Aquest dijous arriba a Tortosa la fibra òptica

dilluns, 7 de novembre del 2011


L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anunciat avui la imminent "il·luminació" de la xarxa de fibra òptica a la ciutat, instal·lada en els últims mesos, de manera que s'anticipa dos anys l'arribada d'un servei que aviat començarà a comercialitzar-se i que "farà més competitives les nostres empreses i institucions". L'empresa concessionària Xarxa Oberta de Catalunya no contemplava posar en servei la fibra òptica fins al 2013, però ha avançat la seva entrada en funcionament dos anys d'acord amb la petició formulada en aquest sentit tant per l'Ajuntament com pel Govern de la Generalitat, ha remarcat l'alcalde.
El primer objectiu era connectar l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) i el Campus Terres de l'Ebre de la URV, però finalment la fibra òptica s'il·luminarà en tota la seva estesa a la ciutat, de manera que a partir del 10 de novembre s'iniciarà la seva comercialització per oferir el servei a empreses i particulars. La xarxa del municipi està connectada a la de la Generalitat, que discorre en paral·lel a l'autopista AP-7.
"Un projecte que vèiem encara llunyà s'ha convertit en realitat abans d'hora. Ens hem de felicitar perquè això ens farà ser més competitius a tots plegats. Aquesta és una infrastructura que en sitúa al món", ha valorat l'alcalde de Tortosa, qui ha recordat que el president de la Generalitat, Artur Mas, es va comprometre a anticipar l'arribada de la fibra òptica a la ciutat. Bel ha explicat que hi havia grans empreses, com YKK, però també institucions públiques com la URV, que reclamaven l'arribada d'aquesta tecnologia al municipi. Amb l'obertura del servei de fibra òptica, Tortosa s'afegeix a municipis com Sant Cugat, Cardedeu, Masquefa, Mataró, La Pobla de Segur, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Callús o Viladecans, que han apostat per desplegar la xarxa de nova generació al seu municipi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks