Periodisme Juvenil

Tortosa amplia el curs 2012/2013 la seva oferta universitària amb un Grau en Fisioteràpia

dijous, 24 de novembre del 2011

Tortosa ampliarà el curs vinent la seva oferta universitària, ja que posaran un Grau en Fisioteràpia, sumant-se als estudis que imparteix la Universitat Rovira i Virgili (URV) al Campus Terres de l'Ebre. Els nous estudis arriben de la mà de l'Escola Univeristària de la Salut i l'Esport (EUSES), ubicada a Girona, que impartirà la nova titulació a Tortosa com a centre adscrit a la URV. El nou projecte formatiu inclou, a més del Grau en Fisioteràpia, una oferta de postgraus i màsters que també s'impartiran a Tortosa, i un segon Grau en Ciències de l'Activitats Física i Esportiva (CAFE) a Amposta. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, i del president d'EUSES, Narcís Roche, han presentat avui en roda de premsa el nou projecte universitari.
"Aquest és un projecte universitari il·lusionant, de present i de futur, que genera molt de valor afegit a Tortosa i a les Terres de l'Ebre." D'aquesta manera s'ha referit l'alcalde als nous estudis universitaris que avui s'han presentat a la ciutat i que s'impartiran a partir del curs 2012/2013 de manera provisional a les instal·lacions que el Bisbat té al Seminari. El nou Grau en Fisioteràpia tindrà uns 60 alumnes per curs, que esdevindran uns 250 una vegada estiguin desplegats tots els cursos, als quals caldrà sumar els derivats dels postgraus i màsters que es crearan. L'alcalde ha volgut fer notar que aquests estudis tindran caràcter d'adscrits però la titulació serà de la URV, "que és la universitat de referència al territori". Bel ha afegit que el Grau de Fisioteràpia complementarà l'oferta de la URV al Campus Terres de l'Ebre, especialment el Grau d'Infermeria, de manera que hi haurà alumnes que podrien fer una doble titulació, i ha valorat que la implantació d'aquests estudis portarà associada la creació de nous llocs de treball. Finalment, l'alcalde ha agraït el treball i el suport de totes les parts implicades en un projecte pel qual l'Ajuntament de Tortosa fa temps que ve treballant.
El president d'EUSES, Narcís Roche, ha explicat que la seva escola porta més de deu anys implantada a Salt i que de la mateixa manera que es farà amb la URV, allí està integrada com a centre adscrit a la Universitat de Girona. Roche ha destacat l'aposta per la internacionalització d'aquest projecte, ja que tenen subscrits convenis amb universitats d'arreu d'Europa que permeten la realització d'estades i intercanvis de professors i alumnes. L'Escola, especialment el Grau en Fisioteràpia, té una alta demanda, en bona mesura d'estudiants de fora de les nostres fronteres.
Finalment, el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, ha iniciat el seu parlament justificant l'anunci avançat ahir que el Govern de la Generalitat desestima la creació d'un centre INEFC compartit entre Amposta i Cambrils, perquè no tenia una base sòlida i també per raons econòmiques. El nou projecte d'EUSES, ha valorat Tibau, "és molt positiu, necessari i dóna cobertura a la demanda del territori", al temps que ha destacat la col·laboració públic-privada en aquest àmbit com a model de futur.
Imatge per: Ajutnament de Tortosa

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks