Periodisme Juvenil

L’emancipació de la dona al segle XXI

divendres, 6 de desembre del 2013

La dona és i ha sigut l’oblidada de la història. El sexe femení sempre ha estat menyspreat. Abans no podien votar, no podien treballar sense el permís del pare o del marit... En definitiva, eren totalment dependents d’aquells que es creien superiors. Però per què era menyspreada, humiliada i maltractada? Encara que el masclisme vulgui esborrar-ho, la dona ha tingut un paper transcendental en el camí cap a la democràcia. Elles han lluitat també, poder no en armes, però han fet l’impossible per treure endavant la família.

Ara, en ple segle XXI, el paper de la dona a la societat encara avança tímidament. S’han aconseguit moltes coses però res és suficient. Les dones ocupen el mateixos llocs de treballs que els altres? La resposta no és del tot clara. Per una part, sí, però no ho fan les mateixes condicions que el sexe masculí. Elles solen cobrar menys que ells i a elles, les dones, els costa molt poder arribar als llocs de treball superiors.


Les coses n poden avançar així. És l’hora del canvi. És l’hora que la dona agarri les rendes. És hora que una dona governi el país, que poder ens aniria molt millor.

Article publicat a la revista Aktual 3 del mes de desembre de 2013

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks