Periodisme Juvenil

L’ampostina Maria Pons fa una instal·lació de Nadal per a l’Institut del Teatre crítica amb l’especulació urbanística

diumenge, 15 de desembre del 2013

AMPOSTA (MONTSIÀ).- L’escenògrafa ampostina Maria Pons ha estat l'encarregada de fer una instal·lació de Nadal per a l’Institut del Teatre de Barcelona, que cada any per aquestes dates sorprèn als habituals de la casa i gent de pas amb propostes escenogràfiques innovadores realitzades per persones que han estat d’alguna manera vinculades a l’Institut. Maria Pons hi va estudiar des del 2001 fins 2007, i també hi ha treballat puntualment com a docent i fent col·laboracions com a professora. A més el 2009 va aconseguir el premi al millor projecte de teatre visual de l’Institut del Teatre per la seua instal·lació Alades Paraules. Aquesta vinculació explica que li proposessin dissenyar la decoració nadalenca de l’Institut, que a més enguany celebra el centenari del seu naixement.

La instal·lació que ha muntat als espais públics de l’Institut porta per nom Després de l’especulació, un environment de Nadal. Es tracta d’un muntatge fet amb materials provinents de la construcció (taulons i terra) i que pretén ser una crítica contundent contra l’especulació urbanística dels últims anys, que ens ha abocat a l’actual situació de crisis social, econòmica, financera i de valors. Amb taulons provinents de la construcció, Maria Pons, ha construït cinc taules que poden simbolitzar des dels menjadors socials fins a les taules de Nadal de les famílies. I damunt d’aquests taulons hi ha posat deu plats plens de sorra amb una bombeta elèctrica cadascun i una olla amb un cullerot també plena de sorra. “És el que ens ha quedat després de l’especulació un desert en tot els sentits”, argumenta Pons. Les bombetes s’aniran apagant i encenent lentament. “Vull transmetre una sensació de tristor, perquè realment és molt trist tot el que està passant”, afegeix.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks