Periodisme Juvenil

9 de novembre de 2014, la data de la consulta

dijous, 12 de desembre del 2013

CATALUNYA.- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat a conèixer la data i la pregunta de la consulta pel furutur de Catalunya. Ho ha fet acompanyat dels seus socis de govern (ERC) i d'aquells que també estaven disposats a pactar la pregunta (la CUP i ICV). 

El 9 de novembre de 2014 es preguntarà dues coses. La primera: "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?" i si es que sí, "Vol que sigui Independent?". Una data coincident amb el 25è aniversari de la Caiguda del Mur de Berlín.

ERC no ha quedat molt contenta. Oriol Junqueras ha explicat que no és la pregunta que ells haurien fet, però que tot i això inclou el que ells volien. Unió no ha aclarit el que votarien però sí que han explicat que la pregunta "és inclusiva". Joan Herrara (ICV) ha destacat el mateix, el fet que la pregunta és "clara i inclusiva". Per últim la CUP ha dit que acceptarà la pregunta com a "màxim acord possible". 

El govern espanyol, però, ha dit que la consulta no és possible perquè no ho permet la Constitució Espanyola. El PSOE també ha rebutjat el referèndum i el seu secretari, Rubalcaba, ha acusat Mas de portar a Catalunya a un "camí sense sortida".
Imatge d'arxiu Periodisme Juvenil (Bandera estelada a Olot)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks