Ingredients :
Pa de pessic
150g xocolata negra
120 g farina rebosteria
150 g sucre blanc
100 g mantega
4 o 5 ous ( depèn de la mida )
1/2 sobre llevat
cobertura :
150g xocolata fondant negre
100 ml de nata per muntar
50g mantega
PREPARACIÓ:
Pa de pessic
150g xocolata negra
120 g farina rebosteria
150 g sucre blanc
100 g mantega
4 o 5 ous ( depèn de la mida )
1/2 sobre llevat
cobertura :
150g xocolata fondant negre
100 ml de nata per muntar
50g mantega
PREPARACIÓ:
Fondre la mantega amb la xocolata al microones i deixar temperar .
Batre els rovells amb la meitat del sucre , afegim la xocolata i la mantega i seguim batent .
Tamisar la farina i el llevat i afegir a la barreja , seguir batent .
Muntem les clares a punt de neu i incorporar la resta del sucre , barrejar amb moviments envoltants a la barreja anterior .
Abocar la barreja a un motlle prèviament untat amb mantega i farina .
Enfornar durant 20 minuts a 180 º , baixar la temperatura del forn a 160 º i seguir forn 25 minuts més .
Treure del forn i deixar refredar .
Desmotllem i tallem per la meitat el pa de pessic .
Fer un almívar amb 100g de sucre , 1 got d'aigua i rom al gust . Emborratxar el pa de pessic per les dues parts
Tamisar o passar per la batedora la melmelada d'albercoc , maduixa o taronja , incorporar una part del pa de pessic .
Escalfar la nata fins que comenci a bullir , retirar del foc i afegir la xocolata a trossets i la mantega i barrejar fins que la xocolata es desfaci .
Col · locar el pastís en una reixeta i abocar la barreja per sobre del pa de pessic , fins que estigui cobert .
Deixar refredar a la nevera 3 o 4 hores
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada