Periodisme Juvenil

El PSC es mostra preocupat per les finances municipals a Tortosa

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Antoni Sabaté, després que el govern municipal hagi demanat un crèdit ICO per un import d'1.300.000 euros que servirà per pagar factures pendents de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms ha dit:"La delicada situació de les finances municipals és avui ja de tanta magnitud que estem molt preocupats, així ho ha manifestat avui el portaveu del grup municipal del PSC a Tortosa,  El PSC votarà aquesta nit a favor d'aquest nou crèdit perquè considera que cal que els proveïdors cobrin, però ha tornat a advertir que la mala gestió del govern municipal està conduint a l'Ajuntament a una situació molt delicada.

Respecte al ple d'aquesta nit, els socialistes també han advertit Bel que no n'hi ha prou amb votar a favor de la moció popular en contra de les retallades “perquè avui la sala de plens estarà plena” sinó que cal que exerceixi el lideratge davant "el govern amic" de CiU perquè a l'Ebre no es retalli cap prestació i no es toqui l'hospital. "Els demanaria als senyors Sancho i Bel que exerceixin el lideratge en defensa del nostre territori, com ho ha fet l'alcalde de Tarragona, per això elevem el to en aquest sentit, perquè per a nosaltres hi ha dos temes amb els quals no s'hi juga ni es toquen, l'educació i la salut". Sabaté ha comparat el desgavell del govern de CiU  "que avui no té diners i demà en té", un govern que retira un impost de successions a les rendes més altes i retalla en salut i educació, amb el govern catalanista i d'esquerres, que va apostar i invertir pel territori. I una mostra encara que pugui semblar anecdòtica és que mentre l'anterior consellera Marina Geli va venir al territori 43 vegades, l'actual conseller, Boi Ruiz, tot i la situació preocupant que es viu, no ha fet ni una sola aparició a les Terres de l'Ebre. 
Imatge: Oficina Parlamentaria Ebre

9 comentaris:

  1. I no sols el PSC, crec que tots hauríem d’estar preocupats per les finances municipals, estem en un moment delicat i els deutes de l’Ajuntament són molts. Però també me preocupa les finances de la Generalitat, on precisament, el PSC juntament amb ERC i ICV ens han deixat una Catalunya endeutada fins més enllà del 2100, sent una de les CCAA més endeutades de l’Estat.

    ResponElimina
  2. Pot ser som les que més estarem endeutades de CCAA però pensa que Catalunya genera més ingressos que les altres CCAA i que paguem molt més al llarg de l'any!

    ResponElimina
  3. Una vegada més et demano que t’informis millor.

    Madrid, Catalunya, Comunitat Valenciana i les Balears han sigut les úniques autonomies amb una balança fiscal negativa entre 1991-2005. Es a dir, que les quatre van rebre menys de l’Administració pública central de lo que aporten amb els seus ingressos.

    El saldo negatiu de Madrid va ascendir a una mitja de 12.304 milions d’euros en el període analitzat, duplica al de Catalunya (6.934 milions).

    Això no implica que no et tinguis que preocupar per ser la CCAA més endeutada d’Espanya amb casi el 30% del total del deute acumulat per totes les CCAA i que els teus nets o besnéts tinguin que pagar el nostre deute.

    ResponElimina
  4. Si els meus nets o besnets tenen que pagar el deute no serà per culpa meva, serà perquè de moment el govern no ha sapigut com gestionar els diners, però tranquils ara us toca a vosaltres demostrar tot el que sabeu fer, i a veure si podeu solucionar aquest problemes.

    ResponElimina
  5. Qui governa a la Generalitat no som pas nosaltres.

    ResponElimina
  6. No a la Genaralitat no, però a l'Estat pronte ho fareu vosaltres, llavors podreu possar en practica, alguna cosa per a què sigui millor la gestió econòmia de les CCAA, no?

    Quina millora a nivell de le meva comunitat pot dona el PP, cara la pròxima legislatura?

    ResponElimina
  7. Precisament es va aprovar una reforma constitucional per evitar que les CCAA sobrepassin un límit de dèficit que eviti aquesta mania de gastar més del que es té. Les empreses i les famílies han reajustat la seva economia i se n’han adonat que han estat vivint per sobre de les seves possibilitats ara és hora que les Administracions centrals i perifèriques s’ajustin també el cinturó.

    Com hem vist viure del diner prestat (que no existeix) és una opció nefasta per a les economies del futur, com ha passat ara, que han hipotecat el nostre futur per a poder viure per sobre de les seves possibilitats; empreses, famílies i també Administracions, baixem a la realiat!

    ResponElimina
  8. De totes maneres, en un Estat descentralitzat com és el nostre, l’autoritat més directa és la del govern autonòmic, en aquest cas la Generalitat, i en matèries exclusives com educació o sanitat no s’hi pot entremetre l’Estat central.

    ResponElimina
  9. En això sí que et puc donar la raó "Com hem vist viure del diner prestat (que no existeix) és una opció nefasta per a les economies del futur, com ha passat ara, que han hipotecat el nostre futur per a poder viure per sobre de les seves possibilitats; empreses, famílies i també Administracions, baixem a la realiat! "

    Ja sé que no s'hi pt entemetre l'Estat central però alguna solució sí que podrieu donar, perquè per donar consells a les CCAA no fan mal!

    ResponElimina

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks