Periodisme Juvenil

La Castanyada continua sent la festa predominant a Tortosa

dilluns, 31 d’octubre del 2011

Uns estudis realitzats per Periodisme Juvenil revelen que la Castanyada continua sent la festa tradicional a Tortosa, considerada per ser típica a Catalunya i es defensa que es tenen que conservar les tradicions i deixar a banda les tradicions anglosaxones. Dins de les estadístiques continua existint un percentatge elevat en la joventut de 12-18 anys que prefereix Halloween com a festa per celebrar, però tot i això en ells també guanya la Castanyada.
Entre els joves de 18-35 anys Halloween comença a desaparèixer i a baixar en estadístiques, perquè la Castanyada és el que continuen celebrant des de sempre.
En les persones majors de 35 anys Halloween no se sap en molts casos ni el que és. La Castanyada la celebren, anant al cementeri a posar flors als difunts, i a casa menjant moniatos, castanyes i panellets.
Per tant els espants, les bromes, i el famós “truco o trato” no és el que més agrada avui en dia a tota la població tortosina. La Castanyada continua sent important per a la nostra vida.
Però com ho viuran les pròximes generacions? Consideraran la Castanyada com una festa atípica o en canvi serà  Halloween una festa minoritària?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks