Periodisme Juvenil

El PSC fa una crida al consens polític, econòmic i social per aprofitar la importància estratègica del corredor del Mediterrani

divendres, 21 d’octubre del 2011

El PSC de l'Ebre ha fet una crida al consens polític, econòmic i social per tal d'aprofitar la importància estratègica del Corredor del Mediterrani com a  xarxa transeuropea del transport. Considera urgent que recobri valor i sentit l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) i que el seu consell rector es reuneixi ja amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, amb el Pla Territorial de les Terres de l'Ebre i el Pacte Nacional per a les Infraestructures com a eixos principals de la planificació estratègica del territori. A més, també s'ha emplaçat al Consell Econòmic i Social a una reunió per establir les prioritats.

El PSC de l'Ebre ha demanat al govern de Catalunya que no aturi els tempos de les infraestructures imprescindibles per al territori. Referint-se al desdoblametn de l'eix de l'Ebre, Sabaté ha assenyalat que “és inexcusable que en un moment en que s'estava a punt de licitar la variant de Tortosa, ara s'hagi estancat; que quan s'estava a punt de presentar l'estudi de traçat entre Vinallop i el port dels Alfacs, encara no hagi sortit a informació pública, i que no s'hagi avançat en l'estudi de traçat entre Aldover i Lleida.”
El PSC també ha volgut recordar la seva aposta decidida pel corredor Mediterrani i, entre altres, ha fet referència al a iniciativa que el grup socialista a Tortosa va presentar l'any 2009 perquè l'Ajuntament s'adherís a la plataforma Ferrmed a favor d'aquest traçat, una moció defensada pel senador i aleshores portaveu Joan Sabaté que va recordar la gran importància estratègica del corredor per al futur econòmic de les Terres de l'Ebre. Per això, per als socialistes, que Europa prioritzi aquest traçat és una notícia excel·lent.

Finalment, han lamentat que l'alcalde de Tortosa no participés en la foto que es van fer els alcaldes de Tarragona, Barcelona, Girona, Lleida i Figueres per celebrar l'aposta europea pel traçat mediterrani. “Encara que fos només un gest simbòlic calia evidenciar el pes específic del nostre territori i ser-hi presents.”
Imatge arxiu Oficina Ebre Parlamentaria: Antoni Sabaté (a la dreta), Nuria Chertó (esquerra)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks