Periodisme Juvenil

Institut Cristòfol Despuig és el nou nom que subsistuirà al de l'Institut de Tortosa

dissabte, 22 d’octubre del 2011

L'Institut de Tortosa ha canviat el seu nom pel de Institut Cristòfol Despuig, aquest dijous passat, en una reunió del consell escolar.
Cristòfol Despuig és un dels personatges més rellevants de la història tortosina. Cavaller del segle XVI fou l’autor de l’obra en català més important del Renaixement, Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa. Aquesta obra està escrita en forma de diàleg en què tres personatges, dos tortosins i un valencià, debaten sobre temes relacionats amb la ciutat, Catalunya i la política del seu temps, entre altres.

L'Institut de Tortosa, que està ubicat a l'antic edifici Betània, pensa que el canvi significarà donar-li més identitat al institut, amb un nom que té molta importància per a la ciutat, i el qual el seu nom fa reso a una de les festes més importants de Tortosa, la Festa del Renaixement.

El nom es va decidir en un grup de treball format per professors, desprès de pensar diversos noms, va sortgir el d'Institut Cristòfol Despuig. Posteriorment es va presentar a la resta de professors, als delegats dels centre i a l'AMPA. Va ser dijous passat que el Consell Escolar va aprovar el canvi, tot pensant que es una millora per l'institut.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks