Periodisme Juvenil

El món sancer secunda el moviment 15M

dissabte, 15 d’octubre del 2011

El 15-M ja no és sol una cosa d'Espanya, sinó ja és un fet de tot el món. Per fi, s'ha aconseguit el projecte dels indignats espanyols, fer del moviment 15-M una cosa de tots. Avui mateix s'ha organitzat una movilització Mundial. Ara torna a créixer l'indignació que va sorgir el 15M i seguit per tot el món.

Més de 900 ciutats de 82 països s'han manifestat avui per tot el món.

Espanya
Barcelona i Madrid, han sigut les ciutats més destacades del país creador del moviment 15M. La capital catalana ha reunit unes 350.000 persones, que han recorregut la ciutat entre la Plaça Catalunya i l'Arc de Triomf. La defensa de la sanitat, educació i habitatge ha sigut el majoritari d'aquesta concentració.

La Madrilenya porta del Sol tornava a estar plena. Madrid ha tingut una protesta sense incidents, al igual, que a la capital catalana. Els crits contra els partits polítics i els sindicats és el que més s'ha pogut sentir entre les protestes.

Itàlia
Roma ha acabat les seves protestes amb incidents. 200.000 persones han començat la manifestació sense cap problema. Una hora més tard més d'un centenar de persones, han destruït bancs i locals, com també algun cotxe. Els mateixos manifestants han intentat parar al grup violent, però sense solució, han tingut que intervenir els carabineri, llençant canons d'aigua contra la multitud.

Bèlgica
Brussel·les han concentrat uns 8.000 indignats. Els participants al passar per la seu de la Borsa, han llençat sabates.

Anglaterra
L'escenari de Londres ha sigut al costat de la catedral de Saint Paul, on han intentat atacar la seu de la borsa, però la policia ha pogut parar-los a temps.  Aproximadament unes 1.000 persones han protagonitzat la protesta a Londres.

Estats Units
Davant la seu de Borsa de Nova York , centenars de persones s'han manifestat en vestits i corbates en resposta als que els deien que anaven mal vestits.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks