Periodisme Juvenil

Messi i Bojan, cosins!

dissabte, 15 d’octubre del 2011


Messi i Bojan són cosins. Els rebesavis dels dos jugadors, nascuts al Poal al segle XIX, eren germans. D'aquesta manera, els futbolistes, que van jugar plegats al Barça comparteixen sang familiar.
Va sortir a un diari, gràcies a la investigació d'una veïna de Bellcaire, que va començar a elaborar l'arbre genealògic del seu segon cognom, Solé. D'aquesta manera, va descobrir que una cosina germana del seu besavi, Maria Solé Font, va contreure matrimoni el 1860 amb Ramon Pérez Llobera.
Ramon Pérez Llobera era el rebesavi català de Messi
. I és aquest rebesavi patern de Messi, nascut al Poal, el que va picar la curiositat a un dels parents de Bojan.
En assabentar-se d'aquest vincle, l'oncle de la mare de l'exdavanter blaugrana, Robert Pérez, va voler estirar una mica més el fil, ja que sabia que els avantpassats de Bojan també procedien d'aquesta localitat del Pla d'Urgell.
Aleshores, amb la col·laboració de Maria Torrent, va començar a indagar en el seu propi arbre genealògic i va acabar demostrant que el germà de Ramon Pérez, Gonçal Pérez Llobera, era, al seu torn, rebesavi de Bojan per part materna.
Messi i Bojan, ara allunyats després de la marxa del de Linyola al futbol italià, però que van compartir terreny de joc al Camp Nou fins a la temporada passada, estan lligats pels rebesavis del Poal.
L'Ajuntament i la penya barcelonista de Bellcaire, d'on és fill un besavi de Messi, Josep Pérez, s'han posat en contacte amb el Barça per informar-lo sobre aquest parentiu. Volen sol·licitar que l'astre argentí pugui anar a la localitat per retre-li un homenatge, segons publica el mateix diari, que afegeix que serà complicat que s'arribi a fer amb la presència del mateix Messi. Amb tot, el que ja és gairebé segur després de la descoberta és que la penya culer de Bellcaire passarà a dir-se Lionel Messi.



Messi i Bojan celebran un gol

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks