Periodisme Juvenil

Ferran Bel, membre del Consell Nacional de L’ACM, aposta per una llei de finançament local genuïnament catalana i lligada al concert econòmic

divendres, 21 d’octubre del 2011

Aquest matí al Parlament per l’alcalde Tortosa i membre del Consell Nacional de L’ACM, Ferran Bel ha defensat aquesta postura: "Una llei de finançament local genuïnament catalana i lligada al concert econòmic català". Bel també ha defensat que el concert econòmic català seria molt bo per als municipis, ja que d’aquesta manera es podrien aconseguir "criteris de repartiment molt adequats per a la nostra realitat nacional".

Durant la seva compareixença Ferran Bel també ha aportat xifres sobre el diferent finançament que reben els municipis de règim comú – 1.034 euros per persona i any- i els municipis amb règim foral -1.437 euros per persona i any-. Per tant, una diferència de finançament d’un 33% separa els recursos que reben actualment els municipis catalans dels bascos o navarresos.

Les entitats municipalistes han tancat avui la tanda de compareixences de la comissió amb la participació també del President de la Federació Catalana de Municipis, Manel Bustos, que ha fet referència a la deficient situació econòmica actual dels consistoris i la necessitat de què el nou concert econòmic català reconegui en un capítol un nou model de finançament català.

No serà fins el proper dimarts que tots els partits presentaran per separat les seves propostes de conclusions i aquestes no seran aprovades finalment fins el proper divendres i que ha de recollir les opinions dels experts i les entitats municipalistes que han participat en la comissió.
Imatge arxiu: Bel explicant la nova plaça del Carrilet, Tortosa

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks