Periodisme Juvenil

Vilanova i la Geltrú per l'alimentació bàsica

dimecres, 24 de juliol del 2013

VILANOVA I LA GELTRÚ.- Aquest estiu es posa en marxa una pla per donar suport als infants de famílies amb dificultats en l'alimentació bàsica. A Vilanova i la Geltrú són 560 nens i nenes en total, 120 d'ells tenen entre 0 i 3 anys, 319 entre 4 i 12, i 121 tenen entre 13 i 16 anys. 
Amb la intenció que durant l'estiu aquests infants més desafavorits no es quedin sense un àpat al dia amb producte fresc, des dels Serveis Socials municipals s'ha impulsat un pla. 

Juntament amb Caritas i el Consell Comarcal, que també ho coordina amb altres ajuntaments de la comarca, han posat en marxa un sistema de xecs per valor de 80 euros (quatre xecs de 20 euros al llarg de l'estiu), que les famílies designades per Serveis Socials poden intercanviar en una cadena catalana de supermercats per producte fresc, com làctics, verdura, fruita, carn i peix. 

Des de Serveis Socials es portarà un control periòdic dels tiquets de compra d‘aquestes famílies, i en cas que no en facin un bon ús se'ls retirarà l'ajut. 

L'objectiu és garantir una alimentació adequada durant l'estiu als nens i nenes amb un àpat principal al dia, que durant el curs obtenen a través de les beques de menjador o bé a través dels aliments que reben del Banc de Queviures de la ciutat, gestionat per Caritas i Creu Roja. Cal recordar que, a banda, durant aquest estiu, una part d'aquests infants assistents als casals d'estiu han obtingut suport a través de l'entitat Mensa del Cor, que els ha facilitat l'àpat del migdia. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks