Periodisme Juvenil

Les Festes de la Cinta 2013 ja tenen cartell

dimecres, 31 de juliol del 2013



TORTOSA.- L’Ajuntament de Tortosa ha donat a conèixer aquest dimecres el nou cartell de les Festes de la Cinta. Un cartell que té elements representatius de la ciutat com són els gegants i el cor de bèsties. Aquestes figures es representant dalt del pont del tren. El lloc també serà present en tot el programa ja que les fotografies de les pubilles i pubilletes estan realitzades al pont roig de Tortosa. El dissenyador del cartell ha estat Ignasi Barrera de l’empresa Saeta.  Les encarregades de destapar aquest cartell del 2013 han estat la reina, Cinta Ferrando, i reina infantil, Ainara Cugat, d’aquesta edició de la Festa de la Cinta. Totes dues han coincidit que es tracta d’un cartell molt festiu. Un altre element destacable en el cartell és una marca de la Mare de Déu de la Cinta. El motiu és que fa 150 anys que aquesta va ser declarada patrona de Tortosa de manera oficial. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que en realitat sempre ho ha estat, però no va ser fins un 19 de gener de 1863 que el regidor Felipe Talladas Baiges va presentar una moció per fer-la patrona de manera oficial. 

D’altra banda, tot i que no s’ha presentat el programa de festes d’enguany, Ferran Bel ja n’ha avançat alguns punts. Les festes aniran del 29 d’agost al 2 de setembre. Un dels actes més destacats i més innovadors que es realitzarà enguany és una trobada de reines i reines infantils que han tingut les Festes de la Cinta des de l’any 1966. En la trobada que tindrà lloc el dissabte de festes també es convidarà als alcaldes que ha tingut Tortosa des d’aquest any. També es convidarà a un total de 12 regidors encarregat de portar les Festes de la Cinta fins al 2013. 
Finalment, Bel també ha destacat que la estructura essencial del programa és la mateixa que en anys anteriors i creu que 5 dies de festa és molt adient i suficient.







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks