Periodisme Juvenil

El I Campus de Música i Ball es celebrarà a Móra d'Ebre

dimarts, 23 de juliol del 2013

MÓRA D'EBRE.- El I Campus de Música i Ball a les Terres de l’Ebre és un projecte creat per l’associació cultural “Riu en So” i la plataforma “Espai en So”. Es realitzarà a Móra d’Ebre i aquesta iniciativa pretén reivindicar i difondre el patrimoni etnomusical de les comarques de  l’Ebre, el Matarranya, el Baix Maestrat, i els Ports al País Valencià. Del 1 al 4 d’agost el Campus pretendrà ser una activitat de formació i a la vegada lúdica adreçada al públic en general. El representant de “Riu en So”, Xavier Flores, ha explicat aquest dimarts que a les Terres de l’Ebre s’havia quedat reduït aquest patrimoni a la jota cantada, però que aquest és molt més extens.
 Flores ha dit que els cursos que ofereix aquest campus tenen com a objectiu interpretar el que s’havia fet a les Terres de l’Ebre en diversos gèneres. És per això que aquets cursos estan dividits en tres blocs. El primer és el cant enversat, el segon el ball i la dansa tradicional, i per últim està el bloc de instruments i formacions musicals populars. Per la seva banda, la professora de Filologia Catalana de la URV de Tortosa, Mònica Sales, ha explicat que està satisfeta que al segle XXI encara ens preocupin les coses que venen de generació en generació i que no deixa de ser una promoció de les Terres de l’Ebre. Sales farà  una conferència sobre endopoètica en el marc del Campus. Per últim, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha destacat l’entusiasme dels organitzadors a l’hora de muntar aquests cursos. Piñol s’ha mostrat satisfet d’aquelles institucions que han donat suport al projecte. L’alcalde de Móra d’Ebre creu que aquestes activitats recorden la nostra procedència. 
Joan Piñol ha desitjat també que aquest sigui el primer de molts campus de música i ball de les Terres de l’Ebre. Tots aquells que es vulguin inscriure ho poden fer a taves de moradebre.cat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks