Periodisme Juvenil

Signen un conveni per mantenir el transport escolar gratuït

dilluns, 22 de juliol del 2013

TORTOSA.- L'Ajuntament de  Tortosa, EMDs i el Consell Comarcal del Baix Ebre han renovat l'acord sobre el transport escolar no obligatori.  Els alumnes de secundària del terme municipal de Tortosa continuaran reben el servei gratuït de transport escolar. En anys anteriors La Generalitat de Catalunya se'n feia càrrec però els problemes econòmics van fer limitat el transport escolar obligatori en aquells pobles que tinguin que anar a escoles diferents, fora del municipi.  L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat aquest dilluns que tornaran a subscriure el conveni entre aquests tres organismes per tal que els alumnes de secundària dels pobles que siguin escolaritats a Tortosa continuen tenint el transport gratuït. Bel no vol que els pobles que formen part de la ciutat estiguin penalitzats per formar part del mateix terme municipal i per tant no considera just que tinguin que pagar aquest transport escolar. Les EMDs subscrites aquest any són les de Bítem, Campredó i Vinallop. En aquest sentit, Ferran Bel, ha explicat que Jesús no forma part d'aquest projecte ja que els que cursen la ESO ho fan al municipi veí de Roquetes i per ja tenen el transport escolar obligatori finançat. A més, l'any passat es va crear l'escola-institut que el curs vinent arribarà fins a segon d'ESO i per tant els alumnes no hauran de sortir del poble i es quedaran al mateix centre.


Daltra banda, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Solé, ha agraït la voluntat del consistori tortosí de renovar el conveni que garanteix el transport escolar als alumnes de secundària tot i que formin part del mateix terme municipal. En aquest sentit, el president del ens comarcal assegura que és una bona noticia per als alumnes afectats. Solé ha aprofitat per explicar que amb aquells ajuntaments que no sarribi a lacord per cofinançar el transport escolar es farà una ordenança de preus públics. Amb un preu base de 3 euros sanirà reduint fins arribar al preu exacte depenen la situació econòmica de cada família. Solé ha assegurat que aquestes reduccions poden arribar a un 100% de bonificació i per tant no haurien de pagar res.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks