Periodisme Juvenil

El PSC de les Terres de l'Ebre i les joventuts socialistes presenten una moció per solucionar els problemes que pateixen la joventut

dilluns, 1 de juliol de 2013

TERRES DE L'EBRE. - La JSC i el PSC de les Terres de l’Ebre han presentat avui una moció que entraran als ajuntaments del territori en què denuncien la situació d’emergència social que pateix la joventut i on proposen un seguit de mesures per fer front a les preocupants dades d’atur juvenil. El portaveu de les joventuts socialistes ha lamentat que “cada dia són 13 els joves de les Terres de l’Ebre que han de marxar fora, a altres indrets de Catalunya, d’Espanya, i fins i tot d’Europa, a la recerca d’una oportunitat, per lluitar pel seu futur”. A les Terres de l'Ebre hi ha més de 5.100 joves entre 16 i 35 anys sense feina, “una xifra que pot augmentar malauradament els propers mesos si les administracions no adopten mesures urgents”.

Ripoll ha fet aquestes declaracions des de l’Oficina de Treball de la Generalitat a Tortosa, acompanyat per la diputada i primera secretària dels socialistes ebrencs, Núria Ventura que ha remarcat que la moció busca el compromís dels municipis per fer front a aquestes dades darrere les quals s’amaga un important “risc d’exclusió laboral desencadenant en exclusió social”. Per això, “proposem diverses accions que els governs locals poden tirar endavant perquè els joves tinguin una oportunitat als nostres pobles”. Entre altres, incentivar els plans d’ocupació per fer contractacions des dels Ajuntaments; la creació del projecte reempresa adreçat a joves emprenedores que vulguin continuar l’activitat d’algun negoci en marxa que estigui a punt de tancar; augmentar la dotació econòmica dels Programes de Qualificació Professional Inicial; la creació d'un Banc de Terres per facilitar el contacte entre els propietaris de parcel·les abandonades i els joves que vulguin treballar-les; la convocatòria d’un pla de contractació de personal docent i del tercer sector a l’atur com a agents de reforç escolar de l’Ajuntament “per pal·liar les retallades de la Generalitat en l’àmbit educatiu”; la convocatòria de places de monitoratge per a la programació dels mesos d’estiu i Nadal, i la creació d’una unitat específica per a l’acompanyament i la promoció del treball que tutelarà el seguiment de les convocatòries impulsades per l’Ajuntament i de guia posterior en la inserció del món laboral.

A més, tal com ha explicat Ripoll, la moció insta els ajuntaments, entre altres, a donar suport a la celebració del Ple Monogràfic sobre la situació de la joventut al Parlament de Catalunya i a reclamar al govern català que posi en marxa un pla de xoc contra l’atur juvenil i que recuperi l’impost de successions, destinant els recursos recaptats anualment a la creació d’un fons destinat a l’anomenada herència universal que es dedicaria a cada jove que hagués acabat amb èxit els seus estudis obligatoris i que presentés un projecte acadèmic, professional o personal que es finançaria amb criteris progressius. També insta al govern a garantir la suficiència de recursos econòmics i humans per fer front a les necessitats de formació, orientació i intermediació laboral dels aturats/des, donant continuïtat laboral als orientadors del SOC.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks