Periodisme Juvenil

Roig proposa un pacte perquè els regidors electes el #24M respectin els convenis amb les EMD

dijous, 30 d’abril del 2015

TORTOSA (E-24MEbre).El PSC de Tortosa tornarà a portar al ple de dilluns una moció per tal que l’Ajuntament compleixi amb els convenis amb les EMD de Jesús, Campredó i Bítem. El candidat del PSC a l’alcaldia, Enric Roig, ha anat més enllà i vol que es signi un pacte que comprometi als regidors i regidores electes a partir del 24 de maig a respectar aquests convenis. “L’Ajuntament de Tortosa incompleix de forma reiterada les seves obligacions amb els nostres pobles, i el més greu de tot és la complicitat dels presidents de les juntes veïnals que callen davant d’aquesta agressió continuada”, ha denunciat.
Cal recordar que els acords signats entre l’Ajuntament i les EMD de Jesús, l’any 2009, i Campredó i Bítem, el febrer de 2011, fixaven les relacions financeres i regulaven les participacions de les EMD en els ingressos de Tortosa. Correspon a dues aportacions anuals en concepte de transferència ordinària de despesa corrent per la participació en els ingressos de l’Ajuntament i una altra per transferència de capital per a inversions. En base, per tant, a una fórmula polinòmica, Jesús ha de rebre un mínim garantit de 300.000 euros anuals, mentre que Bítem i Campredó, 70.000 euros, respectivament. “Aquestes quantitats no s’han ingressat mai”. Això implica, per tant, en el cas de Jesús un deute acumulat d’1.200.000 euros i en el cas de Bítem i Campredó, 280.000 euros, respectivament.
Per tant, el PSC exigirà en el ple que es faci pública de forma detallada a les Juntes Veïnals la liquidació de les transferències efectuades, que es reconegui el deute resultant i que es convoqui a les comissions mixtes Ajuntament-EMD per analitzar la situació creada per l’incompliment del conveni i estudiar el pagament plurianual del deute reconegut. “Pensem que complir els convenis vigents és l’única manera de salvaguardar els interessos municipals de les EMD pel que fa a la seva capacitat financera i autonomia, perquè sense garantir els ingressos és impossible que hi hagi independència institucional i perquè el no compliment dels convenis afecta al dia a dia dels veïns i veïnes dels nostres pobles”, ha subratllat Roig.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks