Periodisme Juvenil

La PDE prepara una gran manifestació per juliol

dijous, 23 d’abril del 2015

Imatge d'arxiu: Gran manifestació de la PDE
TERRES DE L'EBRE.- La Plataforma en Defensa de l'Ebre va anunciar en la 13a assemblea celebrada aquest dissabte a Tortosa que farà una gran manifestació el mes de juliol per rebutjar la reversió del pla hidrològic de la conca de l'Ebre que el Govern té previst aprovar a finals d'any. Manolo Tomàs va explicar que "El 30 de juny s'acaba el període de presentació d'al·legacions al pla de conca i abans que el Consell de l'Aigua l'aprove el 30 de juliol convocarem una gran mobilització per recordar que la gent de les Terres de l'Ebre estem en contra d'aquest pla hidrològic".  Encara, però, no s'ha concretat ni data ni lloc per aquesta manifestació. 

Crida per recollir centenars d'al·legacions
Més enllà de la protesta, la PDE fa una crida a les institucions i sectors empresarials i socials de l'Ebre perquè presenten al·legacions a la reversió del pla hidrològic de la conca de l'Ebre, que no inclou canvis respecte el document aprovat per l'Estat el 2014. Tot i que la mateixa PDE i el Govern presentaran les seves al·legacions, la plataforma espera que en siguin centenars ja que "després ens serviran en la lluita europea" va afegir Tomàs. 

La Comissió Europea ha alertat l'Estat
De fet, la Comissió Europea ja ha fet algunes recomanacions a l'Estat sobre el pla hidrològic de l'Ebre que coincideixen en les reivindicacions de la PDE. “Europa ha alertat l'Estat que cal avaluar les masses d'aigua i que han de tenir uns objectius ambientals i això el pla de conca no ho fa, s'obvia l'anàlisi de les masses d'aigua en els punts més conflictius, com ara el delta de l'Ebre”, va manifestar la també portaveu de la PDE, Susanna Abella.
"El mini transvasament ha estat una sangonera"
La 13a assemblea de la PDE també va aprovar, per unanimitat, una resolució que rebutja la interconnexió de xarxes i que reclama el retorn a l'Ebre de l'aigua del minitransvasament a Tarragona de forma esglaonada. “El minitransvasament a Tarragona ha estat una sangonera que ha limitat el creixement econòmic de les Terres de l'Ebre, per la canonada no marxa aigua, marxen euros”, va manifestar un altre dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks