Periodisme Juvenil

Mas què fas?

dijous, 16 d’octubre del 2014

Catalunya va viure un gir polític inesperat, almenys per alguns. Ara que ja sóc capaç d'assimilar-ho, puc escriure el que penso. Sento una decepció molt gran per aquest pas enrere en el procés. Mentiria si digués que no m'ho esperava, és més, en certa forma ho sabia però no volia creure que tots els partits proconsulta sabien que la consulta tal com estava plantejada per al 9N mai seria possible. Jo crec que estan fent tots una representació teatral. Els papers ja estan atorgats i ara sol queda que els espectadors vegin l'espectacle. 

La nova proposta de consulta és realment absurda. Un "procés participatiu" molt estrany on hi falta molta credibilitat. On s'ha vist que per votar tinguis que apuntar-te allà mateix, el dia de les eleccions? Per molt que hi hagin urnes i paperetes, no converteix això amb una cosa seriosa i de rigor. No podem dir internacionalment que ha anat a votar qui s'ha volgut apuntar, vam dir els vots l'endemà i aquests són els resultats. El President de la Generalitat, Artur Mas, sap que això no té cap ni peus i que no potser el pas últim abans que la consulta final. No pot enganyar així als ciutadans, i crec que és hora de plantar-se i exigir no només a ell sinó a tots els que van dir que el 9N votaríem que tinguin paraula i que es comprometin a fer les coses tal i com van dir. On ha quedat la frase "ni un pas enrere"?

Respecte unes eleccions anticipades crec que són necessàries però que no són la solució. Artur Mas ha dit que vol fer una llista conjunta, i així que siguin un plebiscit per aconseguir la independència. Mas creus en realitat que algú voldrà fer una llista conjunta quan el bloc pro-consulta està més que dividit? El que crec que ha de passar és la dimissió immediata d'Artur Mas. Però no ha de marxar ell sol, també ha de dimitir Joan Herra, Oriol Junqueras i David Fernández, aquells que van prometre consultar i que ara no volen seure a negociar. Ara és hora que el procés el portin uns altres més decidits i valents. Eleccions anticipades sí però amb cares noves. Tot i que el President ja ha dit clar que si no és llista conjunta no avançarà eleccions, normal ja que si les avança els seus vots quedaran reduïts a la mitat.  

Duran i Lleida ara està content. Per fi Mas s'ha estrellat i és la seva oportunitat per dir el típic "jo ja ho vaig dir". Duran ja està buscant nous socis de Govern. Si ERC retira el seu suport, ell està disposat a buscar aliats a l'altra banda del procés, a la banda que realment li agrada. Ell vol pactar amb el PSC, però crec que això, seria estrellar-se de nou.

Sigui com sigui queda clar que ara el procés està tocat i queda poc per ser enfonsat políticament. Els ciutadans de Catalunya hem de prendre les regnes o el timó com diria Mas amb les seves metàfores marineres. Catalans i catalanes ha arribat el moment de desobeir! 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks