Periodisme Juvenil

Prejudicis lingüístics

diumenge, 10 de novembre del 2013

La llengua catalana, la nostra llengua, és ara mateix un exemple de prejudici, superstició i racisme lingüístics. Catalunya sempre ha viscut assetjada per culpa d’una incultura lingüística que ve sempre des del mateix govern.
Crec que no m’equivoco quan dic que la llengua catalana s’associa a un prejudici. Som màrtirs d’aquelles persones que només pel simple fet de parlar català ens creuen menys intel·ligents que elles. Pensen del català que és una llengua minoritària i que per tant se n’ha de potenciar un altra, la del país, la de "l'imperi", la castellana. Diuen que som pocs parlants, i un cop més demostren la seva ignorància. És una llengua millor que un altra pel nombre de parlants? Encara que fos així, haurien de saber, per exemple, que la presència del català a Internet és una de les més importants quant a nombre de continguts creats. Per tant darrere de la nostra llengua hi ha molt més que uns “simples” parlants catalans.
A més, el català representa la nostra història, representa els nostres sentiments. Sentiments que intenten liquidar cada cop aquells assassins de llengües. Uns assassins que no s’amaguen, uns assassins que no prenen consciència que no podran esborrar la nostra llengua. Els intents absurds d’atac els podem observar actualment. A les Illes, més de tres setmanes de vaga han demostrat que els models lingüístics de l’educació no han de ser com ells volen, sinó aquells que prioritzin el català a les escoles.

Jo voldria acabar aquesta redacció amb unes paraules de Salvador Espriu, un home apassionat, que probablement representi millor els ideals catalans i els de la defensa del català. “Els homes no poden ser si no són lliures”, per tant que puguem ser nosaltres i  amb la nostra llengua.  

Article publicat a la revista Aktual 3 (Amposta) del mes de novembre

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks