- 2 kg de poma tipus Granny Smith o Golden
- 1 base de pasta brisa
- 50 g de mantega
- 80 g de sucre glas .
- 120 g de sucre
- 3 cullerades de canyella
- 1 branca de canyella
- 1/2 llimona ratllada
- 1/2 got d'aigua
PREPARACIÓ:
Tallar un quilo de pomes a trossets petits i posar-les al foc lent
juntament amb el sucre blanc, els dos tipus de canyella , l'aigua i la llimona
. Deixem que es redueixi sense deixar de remenar fins aconseguir una compota .
Traiem del foc , posem la poma en un plat i piquem amb una forquilla per
fer-la més homogènia .
Estenem la pasta brisa o trencada en un motlle rodó i baix sense treure el
paper sulfuritzat .
Punxem la base amb una forquilla i estenem la compota a la qual ja haurem
retirat la branca de canyella .
Tallem les pomes en làmines fines i cobrim el pastís de forma circular de
fora cap a dins .
Escalfem el forn a 180 º , fonem la mantega i banyem les làmines de poma
amb ella. Cobrim amb la meitat del sucre glas i introduïm al forn durant 20
minuts .
Traiem el pastís i empolvorem amb la resta del sucre , tornem a introduir i
posem al forn 10 minuts més .
Nota : Servir tèbia o calenta acompanyada de gelat de vainilla , nata lleugerament batuda o muntada ensucrada .
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada