Periodisme Juvenil

Les JSC Tortosa proposen una sèrie de millores per la joventut de la ciutat

diumenge, 10 de novembre del 2013

TORTOSA.- Les Joventuts Socialistes de Catalunya a Tortosa (JSC) han elaborat un pla amb propostes de millora en certs ítems relacionats amb la joventut. En aquest sentit, el regidor del grup municipal del PSC de Tortosa, Enric Roig, ha agraït la feina feta per la JSC amb un pla “molt exhaustiu, que xafa carrer, fet per joves i per a joves i que té en compte, entre altres, l’ocupació, la formació, l’habitatge i el suport a les activitats juvenils, adaptant-se a les necessitats reals de la joventut de la nostra ciutat”.
En concret, el pla presenta 25 propostes dividides en onze programes: l’educació en temps de lleure, la inserció laboral, l’habitatge, la promoció d’hàbits saludables, la salut i l’escola, la creativitat i el consum cultural, la dinamització, la societat de la informació, l’associacionisme, el voluntariat social i el treball en xarxa. D’entre aquestes proposes presentades aquesta setmana, el primer secretari de la JSC de Tortosa, Pau Sabaté, ha destacat les enfocades a donar resposta a dues de les principals problemàtiques com són la inserció laboral i l’accés a l’habitatge. Quant a la inserció laboral ha recordat la importància dels cursos de formació ocupacional, la necessària consolidació de la borsa de treball jove i la formació i orientació laboral. “Aquest és possiblement l’apartat més important i al que es dóna menys suport”, ha lamentat. Per això, ha explicat que es proposa la posada en marxa de la Feinateca, “un espai de consulta per dur a terme la recerca activa de feina i d’accions formatives que facilitin la inserció al món laboral i millorin la qualitat professional”, també el foment de l’emprenedoria amb la concessió de microcrèdits, que el grup municipal ja va proposar al ple, i la cooperació empresarial a través del Club de les Noves Empreses.
Pel que fa a l’habitatge, Sabaté ha subratllat que tot i que la Borsa d’Habitatge Jove està en marxa, cal potenciar-la molt més, per això es fan propostes concretes com oferir apartaments de lloguer en edificis municipals que estan buits, com l’adossat a la caserna de la Policia Local, i un projecte de lloguer solidari perquè l’Ajuntament faci de mediador entre els arrendadors i arrendataris “per tal d’arribar a un consens i poder establir preus de lloguer assequibles per als joves”

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks