Imatge cedida |
Avui ha tingut lloc al Casal de la Joventut de Gandesa la jornada
tècnica Garnatxa Blanca, Vi per Excel·lència de la Terra Alta, destinada
a donar a conèixer als agents locals vinculats al turisme els vins dels
cellers de la de nominació d'origen i les característiques típiques
dels vins de garnatxa blanca.
Hi han assistit una trentena de representants de cellers de la comarca, allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics i pagesos a títol individual. En el decurs de la jornada, els especialistes participants han presentat ponències al voltant d'aquesta varietat de raïm tan característica de la Terra Alta, ja que es calcula que un terç de la producció mundial de garnatxa blanca es conrea a la comarca.
El Consell Comarcal, en qualitat de beneficiari d’un ajut per desenvolupar el Programa “Pla de Treball a les 7 comarques” ha estat l'organitzador de la jornada, en el marc d'un seguit d'actuacions que està portant a terme per valoritzar els recursos de la contrada i el turisme. En aquest sentit, està tirant endavant un estudi sobre la “Competitivitat del sector vitivinícola a la Terra Alta, garnatxa blanca 2012” i el “Pla director de l’enoturisme a la Terra Alta”. A punt de finalitzar els treballs que estan realitzant les entitats redactores de la Universitat Rovira i Virgili, es va creure convenient celebrar aquesta jornada per avançar al sector alguns dels resultats assolits.
Hi han assistit una trentena de representants de cellers de la comarca, allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics i pagesos a títol individual. En el decurs de la jornada, els especialistes participants han presentat ponències al voltant d'aquesta varietat de raïm tan característica de la Terra Alta, ja que es calcula que un terç de la producció mundial de garnatxa blanca es conrea a la comarca.
El Consell Comarcal, en qualitat de beneficiari d’un ajut per desenvolupar el Programa “Pla de Treball a les 7 comarques” ha estat l'organitzador de la jornada, en el marc d'un seguit d'actuacions que està portant a terme per valoritzar els recursos de la contrada i el turisme. En aquest sentit, està tirant endavant un estudi sobre la “Competitivitat del sector vitivinícola a la Terra Alta, garnatxa blanca 2012” i el “Pla director de l’enoturisme a la Terra Alta”. A punt de finalitzar els treballs que estan realitzant les entitats redactores de la Universitat Rovira i Virgili, es va creure convenient celebrar aquesta jornada per avançar al sector alguns dels resultats assolits.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada