Periodisme Juvenil

Tortosa ha estat greument afectada per la pluja

diumenge, 18 de novembre del 2012

Aquest diumenge al matí, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat pel cap de la Policia Local, i per la tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, han convocat una roda de premsa per fer valoració dels greus incidents provocats per la pluja que va caure a les Terres de l'Ebre.

Ferran Bel ha explicat que va ser ahir a les 15.30h quan va rebre una trucada per part de l'alcaldessa del Regués comunicant-li que estava plovent intensament i que ja es començaven a inundar alguns dels carrers.  Bel detallava que, posteriorment, la pluja ve venir dels Ports fins a la ciutat de Tortosa. A les 16.15H els accessos a Tortosa i el Regués estaven tallats. 

A Tortosa carrers que mai havien resultat afectats, van ser inundats pel desbordament de les clavegueres. A les greus inundacions se'ls va sumar la tempesta que va deixar sense llum moltes zones de la ciutat. Bel ha anunciat que encara és aviat per fer una valoració dels danys en base econòmica però sí que ha pogut explicar els danys materials i personals. 

Pel que fa als danys personals, un veí de Roquetes ha mort. L'home de 69 anys ha estat trobat a l'interior del seu vehicle que anteriorment havia sigut arrossegat per l'aigua acumulada. Continuant amb els danys col·laterals provocats per la pluja, 7 persones del Regués estan en situació estable a l'Hospital Verge de la Cinta perquè han resultat intoxicats per un motor de combustió de gasoil que havien encès al quedar-se sense llum. Un familiar s'ha trobat als afectats aquest matí en el domicili d'aquests. Els seus animals de companyia han estat trobats morts. 

Al Regués actualment estan quantificant encara el nombre de cases inundades, i també algun que altre camí. Bel agraeix l'actuació dels Bombers que treballen per aquest motiu. 

A Jesús s'han inundat l'escola i la llar d'infants. No se sap encara si aquesta última demà podrà obrir com ho fa habitualment. Nombrosos camins han estat tallats i alguns vehicles afectats. 

Al barri de Remolins, carrer Vilanova, va caure una  pared d'una casa deshabitada. 

L'alcalde de Tortosa ha explicat que cap barranc ha sortit, exceptuant el de la Raval de la Llet que ha provocat greus incidents. El del barri de Remolins no ha sortit, però assegurava que anava molt ple. Bel ha volgut lamentar que les previsions meteorològiques no hagin previngut aquests ruixats. De fet les previsions d'alerta que van del 1 al 6, Tortosa estava alertada amb 1. Tot i això, segons l'han informat, és difícil de prevenir aquestes situacions meteorològiques.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks