Periodisme Juvenil

Inundacions, incidents sense perjudicats greus, i pluges que no cessen

dissabte, 17 de novembre del 2012

Un episodi de fortes pluges, amb més de cent litres caiguts en molt poc temps, ha provocat inundacions en diferents zones del municipi de Tortosa, sent Els Reguers i Jesús els llocs més castigats. Als Reguers l'aigua ha entrat en moltes plantes baixes i ha obligat a Bombers i Protecció Civil a evacuar diverses persones. En alguns habitatges l'acumulació d'aigua ha arribat als 30-40 centímetres. Durant bona part de la tarda els accessos als Reguers han estat completament tallats.

A Jesús ha sortit el barranc que travessa la població i ha inundat els baixos d'algunes cases i la llar d'infants, situada molt a prop. Aquí també s'ha hagut de posar en lloc segur a alguns veïns residents molt a prop del barranc. Fruit d'aquesta barrancada s'ha tallat la carretera de Jesús a Roquetes.

A la ciutat de Tortosa, a diferència de l'episodi d'aiguats de fa un any, aquesta vegada no han sortit els principals barrancs que creuen el centre urbà. Sí que ha sortit de mare el barranc de Rierol de Caputxins, al barri de Sant Llàtzer, que ha sorprès dos vehicles, els ocupants dels quals han hagut de ser rescatats sense més conseqüències.

Al barri de Remolins, al primer carreró de Vilanova s'ha produït una esllavissada que ha afectat la paret d'un habitatge deshabitat de planta baixa més un nivell, que no ha provocat danys personals ni s'ha hagut de desallotjar a ningú.

Durant bona part de la tarda d'avui han estat tallats els principals accessos a Tortosa, la C-42 (autovia Tortosa-l'Aldea) i la C-12 (eix de l'Ebre), així com el pont del Mil·lenari. A la C-12, al barri de Ferreries, els serveis d'emergència han hagut de treure al conductor d'un vehicle que s'ha quedat aïllat per l'aigua. Els principals carrers del nucli urbà de Tortosa també s'han vist afectats per l'acumulació d'aigua a la calçada i la circulació s'ha fet molt difícil.

A hores d'ara, tots els accessos a Tortosa estan restablerts. El subministrament elèctric, que també ha quedat afectat en diversos barris de la ciutat durant unes hores, també funciona.

Bombers, Mossos d'Esquadra, Policia Local, Protecció Civil i tècnics municipals continuen treballant per recuperar la normalitat. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, junt a la 1a tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, la regidora de Seguretat i alcaldessa dels Reguers, Esther Vidal, i el regidor de Serveis, Domingo Tomàs, s'han desplaçat al centre de coordinació d'emergències, ubicat a la Comissaria de la Policia Local, i han visitat les zones més afectades per aquest episodi de pluges.

El temps ha donat més pluja per Tortosa i altres llocs de les Terres de l'Ebre i seguim en alerta taronja fins demà.

Barri "La Raval de la Llet"
Barri el Temple (imatge extreta del Facebook)


Barri de Remolins sense llum

Teniu més fotos de les inundacions? Envieu-les a periodismejuvenil@hotmail.com o a través del Instagram amb l'etiqueta #periodismejuvenil

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks