Periodisme Juvenil

La Generalitat inicia a Tortosa el desplegament de la fibra òptica cap a la resta de les Terres de l'Ebre

dimecres, 21 de desembre del 2011


Amb l'objectiu de fer més competitives les empreses de Tortosa i de posar-les en igualtat de condicions respecte les instal·lades en altres municipis de Catalunya, el passat mes de novembre s'il·luminava la xarxa de fibra òptica que la Generalitat, a través de Xarxa Oberta, ha fet arribar a la nostra ciutat dos anys abans del termini inicialment previst. La xarxa de nova generació a Tortosa està il·luminada des del passat 10 de novembre i és operativa en algunes institucions com la Delegació del Govern de la Generalitat o el Campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili. Progressivament s'aniran connectant altres equipaments públics i s'iniciarà la comercialització del servei a les empreses de la ciutat. Aquest matí han presentat els detalls del nou servei de fibra òptica l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Carles Flamerich, el director general de Xarxa Oberta, Jordi Soler, i la directora dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació, Mercè Miralles.

El director general de Telecomunicacions ha fet notar l'aposta del govern català per la "vertebració del país a través de la fibra òptica. Estem fent un dels projectes de telecomunicacions més importants d'Europa." Flamerich ha reiterat que l'arribada de la fibra òptica a Tortosa representa "un salt molt important", i ha avançat que la prioritat en els propers anys és desplegar-la a altres municipis de les Terres de l'Ebre.

De la seva banda, el director general de Xarxa Oberta ha explicat els detalls tècnics de la implantació de la xarxa de fibra òptica a Tortosa, 12 quilòmetres en total i un node operatiu. La xarxa discorre en paral·lel a l'autopista AP7 i, a l'alçada de l'Aldea, surt un braç que arriba a Tortosa aprofitant el traçat de la C-42. Jordi Soler ha explicat que l'encàrrec de Xarxa Oberta era fer arribar la fibra òptica a la ciutat l'any 2013 però que el nou govern de la Generalitat va modificar els terminis amb l'objectiu d'avançar dos anys la seva implantació. A partir d'ara, ha explicar Soler, Xarxa Oberta posa la infrastructura a disposició dels operadors de telecomunicacions perquè aquests puguin fer la comercialització del servei.

Finalment, l'alcalde de Tortosa ha recordat que en les obres urbanístiques realitzades durant els últims anys al municipi, entre les quals la rehabilitació del nucli antic, la urbanització dels Portals de Ciutat i de diversos carrers de la ciutat, com Llarg de Sant Vicent, Major de Remolins, etc., ja preveien la incorporació de la fibra òptica en les canalitzacions de serveis que portaven incorporades. Això permetrà una major rapidesa en el desplegament del servei a la ciutat. "L'important és que les empreses es puguin connectar per poder ser tant o més competitives que altres empreses del món."

Amb l'obertura del servei de fibra òptica, Tortosa s'afegeix a municipis com Sant Cugat, Cardedeu, Masquefa, Mataró, La Pobla de Segur, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Callús o Viladecans, que han apostat per desplegar la xarxa de nova generació al seu municipi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks