Periodisme Juvenil

ERC domina el mapa del Baix Ebre

dilluns, 26 de maig del 2014

BAIX EBRE.- Esquerra Republicana de Catalunya domina el mapa de gairebé tota Catalunya. En concret, al Baix Ebre, també ho fa àmpliament. Guanya les eleccions europees a 10 ciutats de la comarca i desplaça al PSC fins a la tercera força del Baix Ebre i també catalana. El PSC al Baix Ebre conserva només Tivenys. CiU manté el segon lloc i guanya com en els anteriors comicis a l'Ampolla, l'Ametlla de Mar, tot i que baixa uns punts. A banda, Convergència i Unió guanya a Paüls, on l'any 2009 havia guanyat el partit socialista. 

ICV i PP es disputaven els següents llocs. Tot i que ICV ha quedat quart en la majoria dels municipis del Baix Ebre, els vots totals del PP a la mateixa comarca l'han transportat fins a ser la quinta força política. ICV, però, en l'àmbit autonòmic, ha guanyat ser la quarta posició dels vots catalans. 

La gran sorpresa ha estat Podemos, un nou partit que ha sabut imposar-se a tot el país. Al Baix Ebre també ho ha fet i ha aconseguit ser la sexta força política amb un 2% dels votants. En un cas similar està Ciutadans, que tot i no ser un partit nou, és la primera vegada que es presenten a unes eleccions europees i han aconseguit també un 2% del total de les votacions al Baix Ebre. UPyD al Baix Ebre també ha aconseguit una representació significativa i es queda amb un 1% del total de les votacions a la comarca. 

Per últim cal destacar la baixa participació en aquestes eleccions que tot i augmentar lleugerament, al Baix Ebre només han votat 23.112 persones. 

Feu click per ampliar la informació 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks