Periodisme Juvenil

Un riu que parla

dimarts, 4 de març del 2014

El riu Ebre banya les nostres comarques, les nostres terres. La nostra definició és riu, és vida. És un goig poder aixecar-me cada dia i veure un riu ple de vida. Tots els ciutadans i ciutadanes de les Terres de l’Ebre tenim la sort de veure un riu que desemboca formant un delta, formant el Delta de l’Ebre. Un paisatge digne del turisme que busca llocs fascinants. Vegetació i fauna animal, tot plegat forma una estampa dolça i bonica.

Per aquest riu hem sortit al carrer. Personalment puc dir que des de molt petit anava a les manifestacions en defensa de l’Ebre. Manifestacions organitzades per una plataforma incansable que van ser capaços de moure molta gent per defensar els interessos de la població. Ho vam aconseguir, vam ser capaços d’aturar-ho i crec que serem capaços de tornar a aturar-ho.

Aquí, a les Terres de l’Ebre, no ens tenen en compte, no ens volen. Només ens envien el que no els interessa. Que si centrals nuclears, que si molt a prop tenim les plataformes de gas... I per alguna cosa bonica que tenim, per una cosa que ens defineix de debò se l'ha volen endur.

La gent de les Terres de l’Ebre, tenim una riquesa cultural, patrimonial i dialectal increïble. L’hem d’aprofitar i el nostre riu n’ha de ser l’eix vertebrador. 



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks