Periodisme Juvenil

Nou protocol per perseguir el frau en la preinscripció escolar

dijous, 16 d’agost del 2012


La Generalitat ha posat en marxa un protocol per facilitar, a les famílies que ho demanin, les dades d'altres famílies que hagin prescrit els seus fills a la mateixa escola per tal de lluitar contra el frau en aquest procés. D'aquesta manera totes les famílies que sospiten que hi ha hagut frau en el procés de preinscripció hauran de sol·licitar les dades al centre educatiu, que aquest facilitarà el nom, cognoms i adreça d'una o de totes les famílies que s'hagin prescrit o matriculat en el mateix curs. Però no es facilitaran les dades considerades "íntimes" com pot ser la renda familiar o les possibles discapacitats dels aspirants a la plaça escolar. Tot i que les famílies ja tenien la possibilitat legal de demanar aquest tipus de dades, no hi havia cap protocol fixat. És per això que el departament d'Ensenyament ha enviat a les escoles de primària i als instituts de secundaria una circular amb les instruccions de com cal actuar en aquests casos. 
Imatxe arxiu

L'Associació per la Transparència en la Preinscripció Escolar va celebrar la mesura que ha alertat que "qui vulgui fer un frau sàpiga que té un percentatge molt elevat de ser descobert". En canvi la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya es va mostrar descontenta ja que asseguren que ha de ser l'administració i no els pares dels alumnes els que facin la tasca d'identificar el frau.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks