Periodisme Juvenil

Catalunya al rescat

dijous, 30 d’agost del 2012

La Generalitat de Catalunya ha confirmat que necessita un rescat de 5.023 milions d'euros. Va ser el passat dimarts quan el portaveu; Fransesc Homs, va anunciar que la Generalitat s'acollirà dins del fons de rescat autonòmic. Amb la xifra de 5,023, el govern vol fer front a l'objectiu del dèficit d'aquest any i per fer front, també, als seus venciments de deute. Únicament amb l'àmbit de venciment de deute, la Generalitat ja suma compromisos financers per valor de 5,755 milions d'euros. Per tant, ni demanant aquest rescat podrien fer front a la totalitat del deute. A aquesta situació se li suma el pagament de les nòmines.
Per la seva banda Artur Mas ha explicat que "no permetrà que vinguin de fora a manar a la Generalitat". No hem de donar les gràcies a ningú explica. I per últim Homs assegura que estem parlant de diners dels mateixos catalans i anuncia que no acceptaran condicions polítiques en el rescat.

Rajoy ajudarà Catalunya
El president del Govern, Mariano Rajoy, va anunciar que ajudaria a Catalunya amb el seu rescat. Rajoy, però ha alertat que Catalunya s'ha de comprometre a complir el seu objectiu de dèficit. Rajoy també va aprofitar per carregar contra el pacte fiscal de Catalunya, tot i que ha anunciat que escolarà atentament a Artur Mas quan el visiti a al Moncloa. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks