Periodisme Juvenil

L'Institut de Tortosa mostra la seva indignació i es manifesta

dijous, 6 d’octubre del 2011

Avui l'alumnat d'ESO i Batxillerat de l'Institut de Tortosa ha mostrat la seva indignació per les retallades i per defensar el català com a llengua vehicular.

A les 10h els alumnes han començat a preparar els cartells i les pancartes que cada un volia possar. Els alumnes de 4t d'ESO també han fet una pancarta gegant amb el lema “No a les retallades, i defensem el català”. També han posat escrit a una senyera “L'Institut de Tortosa per la llengua en català”.

A les 11h els alumnes ja estaven impacients per sortir al pati i mostrar el seu treball, ordenadament han seguit les instruccions que els anaven donant els alumnes organitzadors i els seus delegats, i s'han anat posant a un lloc del pati mostrant les pancartes a la premsa assistent.

Un dels representants d'alumnes de l’institut, David Benito Llatge, ha llegit un manifest, explicant com afectarien les retallades al dia a dia del nostre ensenyament, i defensant el nostre idioma, el català, com a llengua vehicular.

També s’ha fet un minut de silenci per demostrar la nostra indignació i per últim amb acabat amb un aplaudiment conjunt.
Imatge: Àngel Martí


LA NOTÍCIA VISTA PER LA PREMSA:

9 comentaris:

  1. Estaria bé saber com afectaran aquestes retallades als Instituts catalans. El cas dels hospitals és ja molt conegut (reducció de plantilla, no renovació dels interins, tancament de quirofans, llistes d’espera llarguíssimes, funcionament deficient dels serveis d’urgències, eliminació de dotacions d’ambulàncies, tancaments de Caps mèdics...).
    ¿Com us afectaran les retallades a vosaltres, estudiants d’ESO, o als més grans, els de Batxillerat i Cicles?

    ResponElimina
  2. Molt sencill, acabarem en què les fotocopies les haurem de pagar nosaltres, i fins a pagar per fer examents, reducció de plantilla de professors, per tant aquests professors que quedaran faran més hores i rendiran menys. Quan es trenqui algun desperfecte del Institut el centre no tindrà prous diners per arreglar-ho, reducció dels pressupostos els quals els centres tindran que anar molt en compte amb que s'ho gasten. No ens hem manifestat unicament per les retallades, ens queixem que ens volen implantar el castellà com a llengua vehicular i per damunt hem de defensar la nostra propia de llengua, una que és molt més llegendaria, sinó defensem el nostre territori i la nostra llengua no crec que ho fagui el teu partit, ni el partit socialista, prou ja de fer mal a Catalunya i prou d'atacar. No et semblen bons motius?

    ResponElimina
  3. No te fiques a la defensiva David!! I tan que em pareixen bons motius, jo ho deia perquè així com les retallades en sanitat tothom les coneix, les retallades en educació no són tan conegudes i a la notícia es parlava d’un manifest en el que explicaves quines eren aquestes retallades, per això he trobat d’utilitat explicar-les i que la gent que no ho sap se n’assabenti de la tisorada que us afectarà als estudiants.

    En quant al mal que segons tu el PP està fent a Catalunya, et vull recordar que aquesta sentència que obliga a que el castellà sigui també llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya és una sentència del Tribunal Suprem, on el PP no hi té res a veure, el col•lectiu que va presentar la esmena es diu Convivència Cívica Catalana. Com a futur periodista seria conveninet que t’informessis bé, perquè aquí no estem ni per atacar ni per fer mal a Catalunya, sinó tot el contrari.

    ResponElimina
  4. No hem posso a la defensiva, simplement m'has preguntat i jo he contestat.

    En segon lloc, com has pogut llegir bé, no he dit que el el PP tingui res a veure amb la sentencia, perquè ja ho sé, però no hem diguis que vatros no esteu d'acord amb aquesta llei? No sembla que us interesse molt negar-vos per a què això no continue, per tant ja us ha anat bé que surtigue això, i ja la fareu complir quan arribeu al govern, que ja us queda poc.

    Per una altra banda cal recordar que fa uns anys Catalunya va estar en la seva pitjor decada, o més ben dit les Terres de l'Ebre va estar marcat quan governaven el PP a l'estat Espanyol i CiU a Catalunya, i la historia es torna a repetir, ja començeu a pactar i no vull ni saber com podem acabar, amb el transvasament, per cert tu hi estas d'acord?

    De vegades hem d'entendre també les coses, esta clar que no mos matareu el PP a Catalunya, atacar ho dic en el sentit que sortirem perjudicats i sinó al temps, jo no soc de cap partit en especial, soc d'aquells que defensen el que tinc, i si feseu coses bones, creu-me que us acabaria votant.

    Per cert, haver si el PP és capaç de fer-ho bé aquesta pròxima legislatura, si és així, creu-mme que ho reconeixeré!

    ResponElimina
  5. Ho he dit per activa i passiva, sóc contrari a qualsevol transvasament del riu Ebre.

    ResponElimina
  6. I llavors estàs sent contrari a les idees del teu partit, perquè ells hi estàn d'acord, no?

    ResponElimina
  7. No t’equivoquis David, jo no he sentit pas a Mariano Rajoy parlar del transvasament de l’Ebre, seré contrari potser a les idees procedents des de Castelló, però ells defensen els seus interessos i jo defenso els de les meues terres. Per això em posiciono contrari al transvasament. Et penses que jo no hi era a les manifestacions? Et penses que no tinc la meva camiseta blava amb el nus? Per tant jo defenso i defensaré davant Castelló o davant qui sigui els interessos de les TTEE i en concret de la meva ciutat, i a més, ho faig de forma desinteressada igual que tu tens un blog d’informació periodística de forma desinteressada.

    ResponElimina
  8. I crec que no és necessari recordar-te que PSC, ICV o ERC foren en la seva època tan partidaris de transvasar l’aigua del riu com el PP.

    ResponElimina
  9. Sí home sí, quan el PHN tots estaven d'acord no? Mira quan ho volien fer a BCN (que manava el tripartit) llavors si que ho volien, però és igual PP, PSC, ICV, ERC, crec que tots es volen omplir les butxaques a costa del que sigue.

    I celebro que estiguesis a les manifestacions, jo de molt menut també hi anava, ja et veure a les que farem d'aquí no res, no?

    ResponElimina

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks