Periodisme Juvenil

La nova escola de Sant Llàtzer comença el curs compartint espais amb l'institut Cristòfol Despuig

dilluns, 15 de setembre de 2014

TORTOSA.- El curs escolar ha començat a Tortosa amb l'estrena de la nova escola de Sant Llàtzer, un equipament llargament reivindicat al barri i a la ciutat, que s'ha construït en els últims dos anys i malgrat un context de forta restricció pressupostària. Els 69 alumnes dels tres cursos d'infantil han estat els primers a estrenar l'edifici. Demà s'afegiran 180 alumnes de 1r i 2n curs de secundària de l'Institut Cristòfol Despuig, una extensió que permetrà descongestionar les actuals instal·lacions provisionals a l'edifici Betània. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Antoni Martí, el regidor de barri, Alfredo Ferré, i els directors de l'escola, Cinta Sales, i de l'institut, Josep Ramon Subirats, han assistit a aquest primer dia de classe i han fet una visita a les noves instal·lacions educatives.

L'alcalde ha dit que "feia 20 anys que esperaven aquestes instal·lacions", després de recordar que fa dos anys l'escola de Sant Llàtzer es va recuperar en mòduls prefabricats a pocs metres del nou centre. L'Ajuntament ha treballat intensament en les últimes setmanes per tenir a punt els accessos a l'escola, urbanitzant l'avinguda Canigó i el carrer Rubí. "Vull posar en valor aquesta actuació perquè s'ha tirat endavant en un context econòmic i financer gens fàcil per a la Generalitat", ha afegit l'alcalde, i ha recordat que la ciutat queda ara "molt ben coberta" en les seves necessitats educatives. Bel ha agraït la col·laboració dels equips directius, dels serveis territorials i dels veïns del barri. El director territorial d'Ensenyament ha dit que "avui és un dia important per a Tortosa i per a les Terres de l'Ebre" i ha recordat que el nou centre ha suposat una inversió de 6,4 milions, mobiliari a banda. Finalment, els directors de l'escola i de l'institut han apostat per aprofitar sinèrgies entre els dos centres.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks