Periodisme Juvenil

Escòcia vota... Catalunya vol votar!

dijous, 18 de setembre del 2014

ESCÒCIA/CATALUNYA.- Escòcia decideix aquest dijous el seu futur. Votarà a favor del "Yes" o del "No" i finalment sabrem si hi haurà un nou estat a Europa. El cas escocès, diferent al català, va tenir-ho tot a favor per consultar al poble sobre la seva sobirania. 

El primer Ministre del Regne Unit, David Cameron, no va dubtar en deixar les urnes al territori escocès per tal de
conèixer la voluntat dels ciutadans. A partir d'aquí, ell va dir que lluitaria pel "No" perquè volia que els escocesos continuessin formant part del Regne Unit. Per contra, el 1r ministre escocès, Alex Salmond, ha lluitat pel "SÍ" des del primer moment.

Sigui com sigui escòcia vota avui i sigui pel "Sí" o pel "No" s'haurà sentit la veu dels ciutadans. Catalunya vol votar, Espanya no ho permet. 

El cas català ha estat molt diferent des d'un principi. El Govern espanyol ha denegat sempre la voluntat dels catalans per decidir el seu futur. Ni referèndum ni consulta no vinculant, Espanya és una i indivisible i com la Constitució no ho permet, no hi ha res a parlar. Durant tres anys, Catalunya ha fet les mobilitzacions més grans d'Europa cada 11 de setembre per la Diada nacional però Espanya segueix amb la seva política autoritària. 

Sembla ser que no hi ha voluntat per negociar i ens enfrontem en una situació complicada. Espanya no permet votar, però Catalunya convoca la consulta pel 9N. El pols no se sap encara cap on es decantarà. El que està clar que el poble català té ganes de dir la seva i molts estan disposats a desobeir si Espanya no permet la consulta. 

Dos preguntes. "Vol que Catalunya sigui un Estat?" en cas afirmatiu, "vols que sigui independent". El Sí/Sí donaria suport al independentisme. El Sí/No seria una clara victòria als sectors federalistes. El No significaria la voluntat del poble català per seguir formant part d'Espanya. 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks