Periodisme Juvenil

Escòcia diu "No, thanks"

divendres, 19 de setembre del 2014

ESCÒCIA.-  El "No" s'ha imposat a Escòcia amb un 55% dels votants. Durant la jornada d'aquest dijous es va decidir la voluntat d'un poble per ser o no ser un nou estat d'Europa. 

A les xarxes socials la victòria era del "sí" però on era important guanyar era a les urnes i allà sol els van donar un 45% del suport. A Glasgow, però, es va imposar el "yes" però no va ser suficient. El joc democràtic es va complir i ara sol quedava acceptar els resultats. 

El Ministre escocès, Salmond, ha demanat un cop vista la derrota, el tenir més competències pel seu territori. A pesar del resultat, és evident que hi ha un sector important de la població escocesa que no estava contenta com funcionava el sistema, per tant ara és l'hora de negociar i arribar a un port comú. D'altra banda, el 1r Ministre del Regne Unit, Cameron, ha explicat que és un demòcrata i que "celebrar el referèndum era allò correcte". 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks