Periodisme Juvenil

Ara és l'hora de la desobediència

dimarts, 16 de setembre del 2014

EL RACÓ D'EN DAVID. El 9N hem de votar sí o sí, a part de votar SÍ SÍ, clar. Els polítics pro-consulta (CiU, ERC, ICV i CUP) han adquirit un compromís amb el poble català i per tant ells són els responsables de complir amb el que van dir. 
Segurament aquests partits ja tenen clar quin serà l'escenari que es produirà aquest dia, molt possiblement no ens volen dir la veritat perquè tenen por a la reacció de la gent. A més, cap d'aquests partits actuen correctament vers el moment històric. 

Per una banda, el Govern de CiU té clar que el seu oportunisme polític està a apunt d'arribar a la seva fi. Una consulta que probablement no se celebrarà i que amb un fracàs absolut hauran de convocar novament eleccions a les que anomenaran plebiscitàries. 

ERC, els socis del Govern estan convençuts que arribat el moment s'ha de desobeir. Però com vol desobeir? Quines són les seves intencions? Es preparen per unes eleccions generals on possiblement acabarien com a guanyadors? Saben que la consulta possiblement no es pugui celebrar? 

Després, ICV de moment està callat. Potser massa callat. No es pronuncien ni amb un SÍ/SÍ ni amb un SÍ/No ni amb un NO. Crec que ha d'arribar ja la consulta interna amb el que decidiran quina posició pren el partit. No es poden esperar més, el moment ho requereix. 

Per últim la CUP sembla ser que no talla el bacallà. El dia que van dir la data de la consulta, estava el seu líder allà, apartat, com si no fos important. La CUP és el que més accions vol fer però el que menys avança, possiblement perquè no els deixen. 

Tot aquest entramat polític debilita el procés. El 9N volem votar. Si no compleixen serà l'hora de la desobediència, els ciutadans i ciutadanes han de sortir al carrer i incomplir la llei. Resistirem. 

Jo ho tinc clar o votem o desobeïm. Jo el 9N vull votar. Jo el 9N diré SÍ/SÍ.

David Benito Llatge 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks