Periodisme Juvenil

Irrompen el ple de l'Ajuntament de Tortosa a crits de "República" i "independència"

dilluns, 2 de juny del 2014

TORTOSA.- Un centenar de persones s'han manifestat aquest dilluns a la tarda després de saber la notícia sobre l'abdicació del Rei, Joan Carles I. Les xarxes socials han convocat als ciutadans a mobilitzar-se a les places dels ajuntaments de les diferents ciutats d'arreu del país.

En el cas de Tortosa la protesta ha comptat amb un centenar de persones que demanaven una República catalana i també la "independència". Després d'uns minuts de xiulets i de crits al monarca present i el monarca futur, una decisió popular ha fet que es parés el ple de l'Ajuntament. 

A crits de "fora botiflers", els manifestants han entrat al consistori tortosí i han fet aturar el ple ordinari que se 
 celebrava. Un clam popular demanava "que retirin el Borbó", per demanar que es fes fora el retrat del Rei Joan Carles I que hi ha darrera del seient de l'alcalde. També s'ha demanat la independència i s'ha criticat  Bel per la seva "incoherència" per ser vicepresident de l'AMI (Associació de municipis per la Independència) i no voler llevar el retrat del monarca.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha hagut d'aturar el ple i ha anat a parlar directament en un dels manifestants. Periodisme Juvenil en primer pla ha pogut escoltar la breu conversa on l'alcalde demanava que no calia cridar per proposar les coses.  

Mentrestant els manifestants continuaven amb la seva protesta, els regidors es miraven incrèduls l'escena de l'Ajuntament. Ferran Bel ha fet aixecar els portaveus republicans i ecosocialistes per parlar sobre la protesta. Tot i que no hem pogut sentir quina era la conversa, era clar que l'alcalde només havia cridat per parlar als partits que estaven a favor de la protesta convocada a les 20h davant del consistori. 

Si més no, aquesta protesta ja tenia polèmica abans de començar. Alguns dels regidors havien proposat retardar el ple de l'Ajuntament per després de la concentració, l'alcalde, però, havia negat la proposta ja que era una "convocatòria que no estava informada ni als Mossos d'Esquadra ni a la Policia Local". 

Una vagada els manifestants han abandonat la protesta, el ple ha continuat amb la seva normalitat. Una vega el ple ha tornar a començar, Ferran Bel ha lamentat reiteradament l'actitud que ha titllat d'antidemocràtica i que no es pot tolerar. A més, ha afegit que "alguns s'haurien de replantejar si el futur d'un país ha de tenir actituds com aquestes. Xavier Dalmau, el portaveu del PP, ha explicat que "estem en un moment històric" tot i que molts sembla que no ho volen estar. Dalmau ha recordat que s'ha de seguir la Constitució i ha de fer-se la successió amb normalitat. Per la seva banda, Antoni Sabaté, portaveu del PSC de Tortosa ha explicat que les institucions democràtiques "no poden sofrir la falta de respecte" ja que representen el conjunt ciutadà. Sabaté ha afegit que no es pot interrompre un ple de l'Ajuntament.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks