Periodisme Juvenil

ICV Tortosa a favor d'un referèndum per la República

dilluns, 2 de juny del 2014

TORTOSA.- El portaveu d’I-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha comparegut aquest matí explicant que “la situació política a Espanya i Catalunya està en un procés de canvi, acabant amb el vell règim del bipartidisme i la monarquia, i cal més que mai, exigir el dret a decidir en el sentit més ampli”. Així, Jordan ha recordat que “aquesta és una gran oportunitat per iniciar un procés constituent, refundar la democràcia, acabar amb la vella política i obrir l’esperança a tanta gent que demana un canvi real”. De fet, el portaveu d’ICV-ET, ha afirmat que “acceptar a Felip VI com a rei de manera automàtica sense cap referèndum seria més que mai una decisió antidemocràtica”.

Per tot plegat, els ecosocialistes, han anunciat que aquesta nit, en la junta de portaveus de l’Ajuntament de Tortosa, proposaran a la resta de forces polítiques la redacció i aprovació d’una declaració institucional on el consistori tortosí es posicioni “a favor d’un referèndum perquè la gent pugui decidir si vol la continuïtat de la monarquia o una república, a la vegada que es refermi el dret a decidir de Catalunya en relació a la pertinença a l’Estat espanyol”, segons ha afirmat Jordan.

Jordi Jordan ha explicat que “en un moment en què la gent reclama participació i opinar no es pot negar un referèndum per decidir sobre la continuïtat de la monarquia ja que seria un frau en tota regla, una desició contrària a la democràcia”. A la vegada, el portaveu d’ICV-ET, ha volgut deixar clar que “el referèndum sobre la monarquia o república no ha de ser moneda de canvi amb la consulta a Catalunya, i per això, volem que l’Ajuntament, en la mateixa declaració es reafirmi en el compromís de defensar-la”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks